Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Oryginalna propozycja na ciepłą kolację czy przekąskę. Możemy tym daniem również zaskoczyć naszych gości. Zrobiłam dwa nadzienia – jedno z parówką i żółtym serem a drugie z mozarellą i suszonym pomidorem. Wszystko zależy od naszych smaków :)
Letni galaretkowiec Lastryko to niezwykle efektowny deser, który nie tylko pr...
Odsłon: 1393
Cukinia z mięsem mielonym to uniwersalna baza do wielu dań. Możesz zaserwować...
Odsłon: 1315
Gulasz z miecznika z warzywami.
Odsłon: 306
Letni galaretkowiec Lastryko to niezwykle efektowny deser, który nie tylko pr...
Odsłon: 1393
Cukinia z mięsem mielonym to uniwersalna baza do wielu dań. Możesz zaserwować...
Odsłon: 1315
Gulasz z miecznika z warzywami.
Odsłon: 306
Składniki
Z kromek chleba tostowego odkrawamy boki. Każdą kromkę rozwałkowujemy wałkiem dość cienko. Na 6 kromek układamy po 2 plasterki żółtego sera i pół parówki, a na drugie 6 kromek startą mozzarellę i suszonego pomidora (uważamy by nadzienie nie wychodziło poza kromkę, ponieważ nie zroluje się tak jak trzeba). Każdą kromkę zwijamy w rulon, a następnie owijamy ciasno folią aluminiową i wkładamy na ok. 30 min do lodówki.
Jajka roztrzepujemy dodajemy sól, pieprz i zioła prowansalskie. Nasze krokiety odwijamy z folii i panierujemy - najpierw w jajku, a później w bułce tartej. Smażymy na złoty kolor na rozgrzanej oliwie. Podajemy z ketchupem lub ulubionym sosem. Smacznego!