Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Maca to takie zwykłe placki z mąki i wody. Łatwe w wykonaniu. Bardzo smaczne...i najlepsze bo domowe. To smak dzieciństwa.
Sałatka z tuńczyka z rzodkiewką to doskonałe z pieczonymi ziemniakiem to dosk...
Odsłon: 274
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 1370
Prosta do przygotowania sałatka, idealna na różne okazje. Jest smaczna i kolo...
Odsłon: 4259
Sałatka z tuńczyka z rzodkiewką to doskonałe z pieczonymi ziemniakiem to dosk...
Odsłon: 274
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 1370
Prosta do przygotowania sałatka, idealna na różne okazje. Jest smaczna i kolo...
Odsłon: 4259
Składniki
Mąkę pszenną przesypać do miseczki. Zrobić dołeczek. Do dołeczka nalać gorącej wody. Zarabiać mąkę do środka. Dodać sól. Zrobić ciasto. Jak już będzie gładkie i elastyczne odłożyć na 15 min. Podzielić na 4 części i każdą część rozwałkować na placek. Placki ponakłuwać widelcem. Smażyć, a właściwie suszyć na suchej patelni. Jak pojawią się bąble na placku, to wtedy odwrócić. Najlepiej robić to na średnim ogniu, żeby nie przypalić i w miarę dobrze wysuszyć. Taka maca to idealny dodatek np. do żydowskiego kawioru i nie tylko. Smacznego.