Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Mięciutkie w środku na zewnątrz lekko chrupiące i karmelowe. Bazą do tych bułeczek jest przepis na amerykański słodki chlebek cynamonowy.
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1336605
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszne śledzie w sosie jogurtowo-koperko...
Odsłon: 3571
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 422663
Jest pyszna. Polecam na świąteczny obiad, na spotkanie rodzinne.
Odsłon: 2426
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1336605
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszne śledzie w sosie jogurtowo-koperko...
Odsłon: 3571
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 422663
Jest pyszna. Polecam na świąteczny obiad, na spotkanie rodzinne.
Odsłon: 2426
Składniki
Brązowy cukier wymieszać z cynamonem. Z drożdży zrobić rozczyn. Mąkę pszenną przesiać do miski, dodać wyrośnięty rozczyn, resztę składników, wyrobić, pod koniec dodając rozpuszczony i przestudzony tłuszcz. Wyrobić ciasto, tak długo, by było miękkie i elastyczne. Ciasto odstawić w ciepłe miejsce do wyrośnięcia na około 50-70 minut. Ciasto wyjąć z miski, krótko zagnieść i odrywając kawałki ciasta formować bułeczki. Można delikatnie podsypać mąką. Uformowane bułeczki obtaczać najpierw w roztopionym i przestudzonym maśle a następnie w cynamonowej posypce. Po zrobieniu wszystkich przykryć ściereczką i pozostawić do wyrośnięcia na około 15-20 minut, w ciepłym miejscu. Piec w 180 C do przyrumienienia.