Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Mięciutkie w środku na zewnątrz lekko chrupiące i karmelowe. Bazą do tych bułeczek jest przepis na amerykański słodki chlebek cynamonowy.
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 821
Smaczne i proste w przygotowaniu kotlety mielone z mięsa wieprzowo - wołowego.
Odsłon: 654
Przepis dnia
Włoski Narzeczony to czekoladowo-orzechowy torcik przełożony czekoladową pianką.
Odsłon: 5577
Dzisiaj placki ziemniaczane w trochę innej odsłonie bo z dodaniem marchewki....
Odsłon: 561
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 4798
Delikatne pupleciki otulone pysznym pesto , zapieczone w muszlach makaronowyc...
Odsłon: 1012
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 821
Smaczne i proste w przygotowaniu kotlety mielone z mięsa wieprzowo - wołowego.
Odsłon: 654
Przepis dnia
Włoski Narzeczony to czekoladowo-orzechowy torcik przełożony czekoladową pianką.
Odsłon: 5577
Dzisiaj placki ziemniaczane w trochę innej odsłonie bo z dodaniem marchewki....
Odsłon: 561
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 4798
Delikatne pupleciki otulone pysznym pesto , zapieczone w muszlach makaronowyc...
Odsłon: 1012
Składniki
Brązowy cukier wymieszać z cynamonem. Z drożdży zrobić rozczyn. Mąkę pszenną przesiać do miski, dodać wyrośnięty rozczyn, resztę składników, wyrobić, pod koniec dodając rozpuszczony i przestudzony tłuszcz. Wyrobić ciasto, tak długo, by było miękkie i elastyczne. Ciasto odstawić w ciepłe miejsce do wyrośnięcia na około 50-70 minut. Ciasto wyjąć z miski, krótko zagnieść i odrywając kawałki ciasta formować bułeczki. Można delikatnie podsypać mąką. Uformowane bułeczki obtaczać najpierw w roztopionym i przestudzonym maśle a następnie w cynamonowej posypce. Po zrobieniu wszystkich przykryć ściereczką i pozostawić do wyrośnięcia na około 15-20 minut, w ciepłym miejscu. Piec w 180 C do przyrumienienia.