Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Mięciutkie w środku na zewnątrz lekko chrupiące i karmelowe. Bazą do tych bułeczek jest przepis na amerykański słodki chlebek cynamonowy.
Witajcie kochani biegnę dziś do was z nowym przepisem na domowe frytki, tak w...
Odsłon: 934
Potrawkę podajemy z ryżem. Każdy ugotuje ryż tak jak lubi, ale podaję także p...
Odsłon: 88
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 2147
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 4164
Witajcie kochani biegnę dziś do was z nowym przepisem na domowe frytki, tak w...
Odsłon: 934
Potrawkę podajemy z ryżem. Każdy ugotuje ryż tak jak lubi, ale podaję także p...
Odsłon: 88
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 2147
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 4164
Składniki
Brązowy cukier wymieszać z cynamonem. Z drożdży zrobić rozczyn. Mąkę pszenną przesiać do miski, dodać wyrośnięty rozczyn, resztę składników, wyrobić, pod koniec dodając rozpuszczony i przestudzony tłuszcz. Wyrobić ciasto, tak długo, by było miękkie i elastyczne. Ciasto odstawić w ciepłe miejsce do wyrośnięcia na około 50-70 minut. Ciasto wyjąć z miski, krótko zagnieść i odrywając kawałki ciasta formować bułeczki. Można delikatnie podsypać mąką. Uformowane bułeczki obtaczać najpierw w roztopionym i przestudzonym maśle a następnie w cynamonowej posypce. Po zrobieniu wszystkich przykryć ściereczką i pozostawić do wyrośnięcia na około 15-20 minut, w ciepłym miejscu. Piec w 180 C do przyrumienienia.