Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszne mięciutkie z mrożonymi truskawkami
Dziś postanowiłam trochę inaczej ugotować moja zupę niż dotychczas. Zwykle ni...
Odsłon: 483
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 924
Delikatna wiosenna klasyka
Odsłon: 222
Dziś postanowiłam trochę inaczej ugotować moja zupę niż dotychczas. Zwykle ni...
Odsłon: 483
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 924
Delikatna wiosenna klasyka
Odsłon: 222
Składniki
Do miski rozkruszyć drożdże, dodać cukier mąkę i mleko ciepłe. Gdy rozczyn będzie gotowy , dodajemy kolejne składniki. Do miski wsypać mąkę , cukier ,jajka , mleko.
Wyrobić ciasto . Gdy składniki zaczną się łączyć , dodać rozpuszczone i wystudzone maso i dalej wyrabiać . Ciasto powinno być jednolite i elastyczne . Przykrywamy ściereczką i odstawiamy na godzinę do wyrośnięcia.
Truskawki pokroić na mniejsze kawałki i wymieszać z mąką ziemniaczaną. Ciasto wyjąć na deskę , lekko posypaną mąką i ciasto dzielimy na 12 części. Lekko rozpłaszczyć nałożyć 1lyzeczke truskawek skleić i uformować bułeczki .
wyłożyć na blaszkę (u mnie 25/35) wyłożona papierem do pieczenia układamy bułeczki i zostawiamy do wyrośnięcia na 20 minut.
Przed włożeniem bułeczek do piekarnika smarujemy rozmąconym jajkiem . Pieczemy w piekarniku nagrzanym do 180 stopni Celsjusza (góra - dół) ok 20 minut. Smacznego