Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszna i szybka pizza z pomidorami i serem mozzarella idealna na ciepłą kolację lub spotkanie z przyjaciółmi. Można również zabrać do pracy czy szkoły.
Pyzy drożdżowe w Wielkopolsce zwane kluchami na łachu od sposobu gotowania ic...
Odsłon: 1363
Śledzie w oleju to danie na każdą okazję. Źródło kwasów omega 3, białka i Wit...
Odsłon: 307
Pyzy drożdżowe w Wielkopolsce zwane kluchami na łachu od sposobu gotowania ic...
Odsłon: 1363
Śledzie w oleju to danie na każdą okazję. Źródło kwasów omega 3, białka i Wit...
Odsłon: 307
Składniki
Do misy przesiej mąkę dodaj sól, przyprawę do pizzy, wymieszaj zrób zagłębienie wsyp cukier, suche drożdże i wlej ciepłą wodę zacznij wyrabiać ciasto, dodaj olej , ręcznie lub za pomocą miksera z hakiem wyrób elastyczne ciasto. Ciasto wyrabiają około 10 minut Przykryj ściereczką i odstaw w ciepłe miejsce na 1 godzinę.
Ciasto po wyrośnięciu podziel na 4 części uformuj koła, posmaruj olejem , przykryj ściereczką i odstaw na 20 minut żeby odpoczęło.
Pomidory i mozzarellę pokrój w plastry, na każdej pizzy ułóż plastry pomidora a na nim mozzarellę. Piecz ok 20 minut w temperaturze 180 st. Podawaj na ciepło np.z ketchupem.