Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Bardzo smaczne domowe bułeczki z dodatkiem czosnku na pewno zasmakują każdemu :)
...owsiane, najlepsze. Wystarczy dosłownie kilka chwil i mamy pyszne ciastec...
Odsłon: 1638
Pierogi ruskie uwielbiam od najmłodszych lat, a smak na nie miałam już od daw...
Odsłon: 8339
Klasyczna, domowa zupa pomidorowa w najlepszym wydaniu! Aromatyczny bulion, p...
Odsłon: 249
Pyszne tuszki śledziowe marnowane z cebula do słoików zapraszam po przepis
Odsłon: 4329
...owsiane, najlepsze. Wystarczy dosłownie kilka chwil i mamy pyszne ciastec...
Odsłon: 1638
Pierogi ruskie uwielbiam od najmłodszych lat, a smak na nie miałam już od daw...
Odsłon: 8339
Klasyczna, domowa zupa pomidorowa w najlepszym wydaniu! Aromatyczny bulion, p...
Odsłon: 249
Pyszne tuszki śledziowe marnowane z cebula do słoików zapraszam po przepis
Odsłon: 4329
Składniki
Drożdże wymieszać z miodem. Dodać kilka łyżek ciepłego mleka i mąki, wymieszać, odstawić na kilka minut. Następnie dodać pozostałe składniki i wyrobić ciasto drożdżowe. Na końcu dodać przeciśnięty czosnek i ponownie wyrobić ciasto. Przykryć i dać do ciepłego miejsca na ok. 60 min.
Wyrośnięte ciasto podzielić na równe części (u mnie 12 szt). Uformować bułeczki i przenieść na blachę. Pozostawić na ok. 15 min. do napuszenia. Przed włożeniem do piekarnika bułeczki posmarować żółtkiem wymieszanym z mlekiem i posypać czosnkiem ( u mnie kupiony w torebce czosnek staropolski)
Piec w nagrzanym do temp. 200 stopni piekarniku przez ok. 15-20 min. Smacznego!