Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Idealne pieczywo, zawiera same wartościowe składniki, jest chrupiące i pyszne, idealne do słodkich, jak i słonych dodatków. Chlebki można przechowywać długo w zamkniętym pojemniku.
Dzisiaj inna odsłona krewetki królewskiej. Bardzo polecam z racji smaku oraz...
Odsłon: 89
Ten przepis idealnie sprawdzi się w momencie, kiedy zabrakło Wam pieczywa i n...
Odsłon: 17843
Marchewkę z groszkiem znamy wszyscy. W polskiej kuchni to klasyk wśród dodatk...
Odsłon: 474
To doskonała sałatka na wszelkie okazje - śniadanie, kolację, dodatek do obia...
Odsłon: 5511
Prostaczek to – jak sama nazwa wskazuje – bardzo proste ciasto: zarówno jeśli...
Odsłon: 2861
Dzisiaj inna odsłona krewetki królewskiej. Bardzo polecam z racji smaku oraz...
Odsłon: 89
Ten przepis idealnie sprawdzi się w momencie, kiedy zabrakło Wam pieczywa i n...
Odsłon: 17843
Marchewkę z groszkiem znamy wszyscy. W polskiej kuchni to klasyk wśród dodatk...
Odsłon: 474
To doskonała sałatka na wszelkie okazje - śniadanie, kolację, dodatek do obia...
Odsłon: 5511
Prostaczek to – jak sama nazwa wskazuje – bardzo proste ciasto: zarówno jeśli...
Odsłon: 2861
Składniki
Orzechy posiekać. Wszystkie składniki połączyć w misce. Dodać wody tak, aby składniki się połączyły – musi powstać gęsta masa. Całość odstawić na 10 minut. Piekarnik ustawić na 160 stopni. Blaszkę do pieczenia wyłożyć papierem i rozprowadzić na nim cienką warstwę masy. Pieczywo piec 10 minut, po czym wyjąć blachę i podzielić ciasto na kromki, piec jeszcze 50 minut. Pod koniec pieczenia obrócić kromki i zostawić w piekarniku do ostygnięcia.
Polecam