Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pizza na chlebie to świetna alternatywa dla tradycyjnej pizzy z ciasta drożdżowego, danie które zauroczy nie jedno podniebienie swoim oryginalnym smakiem. To idealnie propozycja na obiad lub kolację. Dodatkami do pizzy mogą być nasze ulubione składniki.
Zachciało mi się ciasta z kremem. Zrobiłam najprostsze z możliwych. Biszkopt...
Odsłon: 40685
Przepis na klasyczne tiramisu, bez zbędnych dodatków, ale podane w wygodnych...
Odsłon: 1071
Gulasz z miecznika z warzywami.
Odsłon: 262
Polecam. Uwielbiamy lody i truskawki.
Odsłon: 3413
Zachciało mi się ciasta z kremem. Zrobiłam najprostsze z możliwych. Biszkopt...
Odsłon: 40685
Przepis na klasyczne tiramisu, bez zbędnych dodatków, ale podane w wygodnych...
Odsłon: 1071
Gulasz z miecznika z warzywami.
Odsłon: 262
Polecam. Uwielbiamy lody i truskawki.
Odsłon: 3413
Składniki
Oczyszczone pieczarki kroimy w cienkie plastry, czerwoną cebulę kroimy w piórka, pomidorki koktajlowe kroimy na mniejsze cząstki. W formie wyłożonej folią aluminiową układamy ciasno kromki chleba tostowego.
Do miski przekładamy jajka, wsypujemy mąkę, dodajemy zioła prowansalskie, sól oraz czarny pieprz i wszystko dokładniemy mieszamy trzepaczką do uzyskania jednolitej konsystencji. Gotowe ciasto wlewamy na kromki chleba i dokoładnie je rozsmarowujemy. Na wierzchu umieszczamy połowę startego na tarce żółtego sera, a następnie układamy poszczególne dodatki: pieczarki, pomidorki, cebulę oraz kukurydzę, na końcu pizzę posypujemy pozostałym żółtym serem. Tak przygotowaną pizzę wstawiamy do piekarnika rozgrzanego do temp. 180 st C i pieczemy około 20minut.