Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pizza na chlebie to świetna alternatywa dla tradycyjnej pizzy z ciasta drożdżowego, danie które zauroczy nie jedno podniebienie swoim oryginalnym smakiem. To idealnie propozycja na obiad lub kolację. Dodatkami do pizzy mogą być nasze ulubione składniki.
Przepis dnia
Czebureki - przysmak tatarski, wersja mini i wyrób domowy. Te pierożki nie w...
Odsłon: 68600
Polecam to zniewalające danie. Łosoś oprószony cytrynowym pieprzem, szpinak d...
Odsłon: 2077
Przepis dnia
Czebureki - przysmak tatarski, wersja mini i wyrób domowy. Te pierożki nie w...
Odsłon: 68600
Polecam to zniewalające danie. Łosoś oprószony cytrynowym pieprzem, szpinak d...
Odsłon: 2077
Składniki
Oczyszczone pieczarki kroimy w cienkie plastry, czerwoną cebulę kroimy w piórka, pomidorki koktajlowe kroimy na mniejsze cząstki. W formie wyłożonej folią aluminiową układamy ciasno kromki chleba tostowego.
Do miski przekładamy jajka, wsypujemy mąkę, dodajemy zioła prowansalskie, sól oraz czarny pieprz i wszystko dokładniemy mieszamy trzepaczką do uzyskania jednolitej konsystencji. Gotowe ciasto wlewamy na kromki chleba i dokoładnie je rozsmarowujemy. Na wierzchu umieszczamy połowę startego na tarce żółtego sera, a następnie układamy poszczególne dodatki: pieczarki, pomidorki, cebulę oraz kukurydzę, na końcu pizzę posypujemy pozostałym żółtym serem. Tak przygotowaną pizzę wstawiamy do piekarnika rozgrzanego do temp. 180 st C i pieczemy około 20minut.