Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Polecam. Domowe najlepsze.
Zupa z kapusty pekińskiej to połączenie lekkości warzyw i aromatycznego bulio...
Odsłon: 25576
Smaczna i szybka zupa cukiniowa z marchewką, czosnkiem i koperkiem, gotowa w...
Odsłon: 2022
Zupa z kapusty pekińskiej to połączenie lekkości warzyw i aromatycznego bulio...
Odsłon: 25576
Smaczna i szybka zupa cukiniowa z marchewką, czosnkiem i koperkiem, gotowa w...
Odsłon: 2022
Składniki
Mąkę pszenną przesypać do miseczki. Zrobić dołeczek. Do dołeczka nalać gorącej wody. Zarabiać mąkę do środka. Dodać sól. Zrobić, zagnieść ciasto. Jak już będzie gładkie i elastyczne odłożyć na 15 min pod ściereczkę.
Podzielić na 4 części i każdą część rozwałkować na placek. Placki ponakłuwać widelcem. Smażyć, a właściwie suszyć na suchej patelni. Jak pojawią się bąble na placku, to wtedy odwrócić.
Najlepiej robić to na średnim ogniu, żeby nie przypalić i w miarę dobrze wysuszyć.
Taka maca to idealny dodatek śniadaniowy.
Smacznego.