Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Polecam. Domowe najlepsze.
Przepis dnia
Propozycja na pyszny obiad ugotowany w stosunkowo krótkim czasie i przy niewi...
Odsłon: 2548
Polecam. Uwielbiamy lody i truskawki.
Odsłon: 2286
W truskawkowym sezonie nie może zabraknąć takiego klasyczka jak makaron z tru...
Odsłon: 115
Przepis dnia
Propozycja na pyszny obiad ugotowany w stosunkowo krótkim czasie i przy niewi...
Odsłon: 2548
Polecam. Uwielbiamy lody i truskawki.
Odsłon: 2286
W truskawkowym sezonie nie może zabraknąć takiego klasyczka jak makaron z tru...
Odsłon: 115
Składniki
Mąkę pszenną przesypać do miseczki. Zrobić dołeczek. Do dołeczka nalać gorącej wody. Zarabiać mąkę do środka. Dodać sól. Zrobić, zagnieść ciasto. Jak już będzie gładkie i elastyczne odłożyć na 15 min pod ściereczkę.
Podzielić na 4 części i każdą część rozwałkować na placek. Placki ponakłuwać widelcem. Smażyć, a właściwie suszyć na suchej patelni. Jak pojawią się bąble na placku, to wtedy odwrócić.
Najlepiej robić to na średnim ogniu, żeby nie przypalić i w miarę dobrze wysuszyć.
Taka maca to idealny dodatek śniadaniowy.
Smacznego.