Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Polecam. Domowe najlepsze.
Choinki z ciasta francuskiego to szybka i efektowna przekąska, którą przyrząd...
Odsłon: 2906
Lekki i puszysty sernik a do tego łatwy i prosty w przygotowaniu.
Odsłon: 341
Szybkie i puszyste placuszki to super pomysł na ciepłe śniadanie, deser czy p...
Odsłon: 241
Polecam. Zwykła bułeczka. Wybornie smakuje z kubkiem mleka.
Odsłon: 371
Choinki z ciasta francuskiego to szybka i efektowna przekąska, którą przyrząd...
Odsłon: 2906
Lekki i puszysty sernik a do tego łatwy i prosty w przygotowaniu.
Odsłon: 341
Szybkie i puszyste placuszki to super pomysł na ciepłe śniadanie, deser czy p...
Odsłon: 241
Polecam. Zwykła bułeczka. Wybornie smakuje z kubkiem mleka.
Odsłon: 371
Składniki
Mąkę pszenną przesypać do miseczki. Zrobić dołeczek. Do dołeczka nalać gorącej wody. Zarabiać mąkę do środka. Dodać sól. Zrobić, zagnieść ciasto. Jak już będzie gładkie i elastyczne odłożyć na 15 min pod ściereczkę.
Podzielić na 4 części i każdą część rozwałkować na placek. Placki ponakłuwać widelcem. Smażyć, a właściwie suszyć na suchej patelni. Jak pojawią się bąble na placku, to wtedy odwrócić.
Najlepiej robić to na średnim ogniu, żeby nie przypalić i w miarę dobrze wysuszyć.
Taka maca to idealny dodatek śniadaniowy.
Smacznego.