Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
To idealny przepis dla początkujących, bowiem chlebek jest szybki i prosty w przygotowaniu. Warto piec taki domowy chleb, bo nic nie może równać się z zapachem świeżo upieczonego chleba unoszącym się po kuchni.
Polecam. Domowa wędlina zawsze najlepsza.
Odsłon: 1453
wiem, wiem, przepisow jest tysiace, ale mysle ze ten jest wart uwagi :) nales...
Odsłon: 231835
Ciasto z kremem serowym i jagodami. Wspaniałe ciasto z pysznym kremem serowy...
Odsłon: 4994
Polecam. Domowa wędlina zawsze najlepsza.
Odsłon: 1453
wiem, wiem, przepisow jest tysiace, ale mysle ze ten jest wart uwagi :) nales...
Odsłon: 231835
Ciasto z kremem serowym i jagodami. Wspaniałe ciasto z pysznym kremem serowy...
Odsłon: 4994
Składniki
Mąkę wsypujemy do misy, dodajemy miód, sól i drożdże. Mieszamy. Powoli wlewamy letnią wodę z oliwą i zaczynamy wyrabiać ciasto. Chwilę wyrabiamy po czym przekładamy ciasto do formy keksówki (u mnie 12x20 cm) wyłożonej papierem do pieczenia. Wierzch ciasta wyrównujemy. Formę przykrywamy, stawiamy w ciepłym miejscu bez przeciągów na 1 h 30 minut. Po tym czasie, przy pomocy pędzelka, wierzch delikatnie smarujemy oliwą i posypujemy ziarnami (ten etap można pominąć, część ziaren i tak odpadnie). Piekarnik rozgrzewamy do 200 stopni. Wkładamy chleb w formie do rozgrzanego piekarnika. Pieczemy 40 minut. Wyciągamy z formy i studzimy na kuchennej kratce.