Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Prościej już się nie da, wyśmienity domowy chlebek.
Dwa hity, Murzynek i Izaura, przy jednym ucieraniu ciasta. Kochaliśmy je za...
Odsłon: 6892
Polecam. Może być świąteczny, może być na co dzień.
Odsłon: 5083
Gulasz z mięsa wieprzowego -delikatnej i lekko tłustej łopatki z dodatkiem wa...
Odsłon: 2036
Dwa hity, Murzynek i Izaura, przy jednym ucieraniu ciasta. Kochaliśmy je za...
Odsłon: 6892
Polecam. Może być świąteczny, może być na co dzień.
Odsłon: 5083
Gulasz z mięsa wieprzowego -delikatnej i lekko tłustej łopatki z dodatkiem wa...
Odsłon: 2036
Składniki
Forma 22 X 9 cm, wyłożona papierem do pieczenia. Mąki wymieszać z suchymi drożdżami. Dodać resztę składników, wyrabiać pod koniec dodając roztopiony tłuszcz. Wyrobić ciasto, dość długo, by było miękkie i elastyczne. Uformować z niego kulę, włożyć do oprószonej mąką miski, Przykryć ściereczką odstawić w ciepłe miejsce do podwojenia objętości (około 1,5 godziny). Ciasto po wyrośnięciu ponownie lekko wyrobić, wyłożyć do blachy. Przykryć ponownie, pozostawić na 30 minut, do podwojenia objętości. Piec w 230ºC przez 10 minut. Następnie w 200ºC piec kolejne 20 – 25 minut. Studzić na kratce.