Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Prościej już się nie da, wyśmienity domowy chlebek.
Przepis dnia
Chicken burger z dodatkiem karmelizowanych pieczarek. Gorąco polecam!
Odsłon: 313
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 14724
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1732
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
Odsłon: 17011
Przepis dnia
Chicken burger z dodatkiem karmelizowanych pieczarek. Gorąco polecam!
Odsłon: 313
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 14724
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1732
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
Odsłon: 17011
Składniki
Forma 22 X 9 cm, wyłożona papierem do pieczenia. Mąki wymieszać z suchymi drożdżami. Dodać resztę składników, wyrabiać pod koniec dodając roztopiony tłuszcz. Wyrobić ciasto, dość długo, by było miękkie i elastyczne. Uformować z niego kulę, włożyć do oprószonej mąką miski, Przykryć ściereczką odstawić w ciepłe miejsce do podwojenia objętości (około 1,5 godziny). Ciasto po wyrośnięciu ponownie lekko wyrobić, wyłożyć do blachy. Przykryć ponownie, pozostawić na 30 minut, do podwojenia objętości. Piec w 230ºC przez 10 minut. Następnie w 200ºC piec kolejne 20 – 25 minut. Studzić na kratce.