Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wspaniały chleb, łatwy do zrobienia,
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 2215
Polecam. Zaskakujący dodatek do farszu, ale zapewniam, że genialny. Nie ukr...
Odsłon: 1310
W czasie wakacji obowiązkowo muszą być pierogi z jagodami.
Odsłon: 482
Łatwa w przygotowaniu, bardzo smakowita.
Odsłon: 3481
Krokiety z mięsem z rosołu to doskonały pomysł na obiad. Mięso niezbyt smaczn...
Odsłon: 1096
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 2215
Polecam. Zaskakujący dodatek do farszu, ale zapewniam, że genialny. Nie ukr...
Odsłon: 1310
W czasie wakacji obowiązkowo muszą być pierogi z jagodami.
Odsłon: 482
Łatwa w przygotowaniu, bardzo smakowita.
Odsłon: 3481
Krokiety z mięsem z rosołu to doskonały pomysł na obiad. Mięso niezbyt smaczn...
Odsłon: 1096
Składniki
Z boczku odciąć skórę, pokroić w kosteczkę. Mąkę przesiać, wymieszać z solą, wlać drożdże, wymieszać łyżką. Wlać wodę, wymieszać łyżką, przykryć i odstawić w ciepłe miejsce na 2 godziny.
Piekarnik nagrzać do temperatury 245oC razem z żeliwnym naczyniem w środku (można użyć formy żaroodpornej). Gdy piekarnik i naczynie będą już nagrzane, wysunąć formę (uwaga! gorące), wlać ciasto, wsunąć formę z powrotem, piec 5 minut bez przykrycia. Następnie przykryć chleb i piec 25 minut. Po tym czasie zdjąć przykrycie i piec kolejne 20 minut. Jeśli chleb będzie się zbyt rumienił, przykryć go folią aluminiową.
Z boczku odciąć skórę, pokroić w kosteczkę. Mąkę przesiać, wymieszać z solą, wlać drożdże, wymieszać łyżką. Wlać wodę, wymieszać łyżką, przykryć i odstawić w ciepłe miejsce na 2 godziny.
Piekarnik nagrzać do temperatury 245oC razem z żeliwnym naczyniem w środku (można użyć formy żaroodpornej). Gdy piekarnik i naczynie będą już nagrzane, wysunąć formę (uwaga! gorące), wlać ciasto, wsunąć formę z powrotem, piec 5 minut bez przykrycia. Następnie przykryć chleb i piec 25 minut. Po tym czasie zdjąć przykrycie i piec kolejne 20 minut. Jeśli chleb będzie się zbyt rumienił, przykryć go folią aluminiową.