Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
w sam raz na śniadanie czy też kolację :)
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 8314
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1208
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 10050
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4599
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 637
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 8314
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1208
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 10050
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4599
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 637
Składniki
Mąkę przesiać do miski w środku zrobić dołek i wkruszyć drożdże, dodać 6 łyżek letniej wody, cukier i lekko wymieszać, przykryć ściereczką i odstawić w ciepłe miejsce. Do wyrośniętego zaczynu dodać 250 ml letniej wody, sól i wyrobić. Przykryć i odstawić na 30 min. do wyrośnięcia ciasto jeszcze raz wyrobić i podzielić na 2 części. Jedną część można podzielić na kolejne 2 części i uformować podłużne bagietki, położyć na blaszce wyłożonej papierem pergaminowym i ponacinać na skos. Pozostałą część ciasta podzielić na 6 części i uformować bułeczki, posypać otrębami, położyć na blaszce obok bagietek i odstawić do wyrośnięcia. Piekarnik nagrzać do 250 stopni, wstawić blaszkę i piec bułki ok. 30-35 min. Na 10 min. przed końcem pieczenia posmarować wierzch bułek kawą. Smacznego