Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Bardzo dobry polecam do pracy i szkoły
Dwa hity, Murzynek i Izaura, przy jednym ucieraniu ciasta. Kochaliśmy je za...
Odsłon: 7048
Polecam.
Odsłon: 162
Polecam. Może być świąteczny, może być na co dzień.
Odsłon: 5420
Gulasz z mięsa wieprzowego -delikatnej i lekko tłustej łopatki z dodatkiem wa...
Odsłon: 2684
Dwa hity, Murzynek i Izaura, przy jednym ucieraniu ciasta. Kochaliśmy je za...
Odsłon: 7048
Polecam.
Odsłon: 162
Polecam. Może być świąteczny, może być na co dzień.
Odsłon: 5420
Gulasz z mięsa wieprzowego -delikatnej i lekko tłustej łopatki z dodatkiem wa...
Odsłon: 2684
Składniki
Mąkę przesiać i wymieszać ze solą, odstawić. W osobnym naczyniu do wody dodać drożdże, cukier i płatki. Mieszać, aż drożdże rozpuszczą się. Wsypać do drożdżowej mieszanki mąkę wymieszaną ze solą i olej. Całość wymieszać drewnianą łyżką w dość dużej misce, ponieważ ciasto bardzo rośnie. Nakryć ściereczką i odstawić na 40 minut. Formę wyłożyć w całości papierem do pieczenia. Po czterdziestu minutach dodać pokrojone oliwki i delikatnie wymieszać. Ciasto przełożyć do formy. Piec 40 minut w 190 *C. Na dolną półkę piekarnika umieścić naczynie z wodą, aby podczas pieczenia chleb nabrał wilgotności. Smacznego.