Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Bardzo dobry polecam do pracy i szkoły
Nie ma nic pyszniejszego niż miękkie, korzenne, aromatyczne pierniki toruński...
Odsłon: 15666
Przepis dnia
Kremowy sernik rabarbarowy na kruchym spodzie to idealny dodatek do kawy w cz...
Odsłon: 4712
Nauczyłam się ją robić podczas pobytu w Górnej Bawarii w okolicach Monachium....
Odsłon: 386
Zapraszam na ciepły podwieczorek. Niespodziewany gość w dom, serniczki na stó...
Odsłon: 2939
Nie ma nic pyszniejszego niż miękkie, korzenne, aromatyczne pierniki toruński...
Odsłon: 15666
Przepis dnia
Kremowy sernik rabarbarowy na kruchym spodzie to idealny dodatek do kawy w cz...
Odsłon: 4712
Nauczyłam się ją robić podczas pobytu w Górnej Bawarii w okolicach Monachium....
Odsłon: 386
Zapraszam na ciepły podwieczorek. Niespodziewany gość w dom, serniczki na stó...
Odsłon: 2939
Składniki
Mąkę przesiać i wymieszać ze solą, odstawić. W osobnym naczyniu do wody dodać drożdże, cukier i płatki. Mieszać, aż drożdże rozpuszczą się. Wsypać do drożdżowej mieszanki mąkę wymieszaną ze solą i olej. Całość wymieszać drewnianą łyżką w dość dużej misce, ponieważ ciasto bardzo rośnie. Nakryć ściereczką i odstawić na 40 minut. Formę wyłożyć w całości papierem do pieczenia. Po czterdziestu minutach dodać pokrojone oliwki i delikatnie wymieszać. Ciasto przełożyć do formy. Piec 40 minut w 190 *C. Na dolną półkę piekarnika umieścić naczynie z wodą, aby podczas pieczenia chleb nabrał wilgotności. Smacznego.