Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ci co zaglądają na mojego bloga wiedzą, że lubię eksperymentować z chlebem. Dziś mój chleb to kolejny taki eksperyment. Magiczny składnik to twaróg. Tak, tak twaróg. Chleb wyszedł rewelacyjny, pięknie wyrósł ( a miałam obawy ), mega chrupiący z wierzchu i mega mięciutki i bielutki w środku.
...ale pyszny.
Odsłon: 605
Polecam.
Odsłon: 562
Mocno chrupiący chleb z wierzchu i wilgotny w środku, prosty, bez użycia wiel...
Odsłon: 59
Małosolne ogórki są banalne w przygotowaniu i gotowe do jedzenia już po 2 dni...
Odsłon: 52
...ale pyszny.
Odsłon: 605
Polecam.
Odsłon: 562
Mocno chrupiący chleb z wierzchu i wilgotny w środku, prosty, bez użycia wiel...
Odsłon: 59
Małosolne ogórki są banalne w przygotowaniu i gotowe do jedzenia już po 2 dni...
Odsłon: 52
Składniki
Wszystkie składniki umieścić w misce, wymieszać drewnianą łyżka a potem jeszcze chwilę wyrobić dlońmi. Ciasto będzie kleiste. Zakryć miskę folią spożywczą i zostawić ciasto aż podwoi objętość. Potem wyjąć ciasto z miski, lekko wyrobić, złożyć na trzy kilka razy, uformować bochenek i oprószyć mąką. Zostawić do podrośnięcia. Nagrzać piekarnik do 200 stopni wstawiając do niego naczynie żaroodporne. Gdy się nagrzeje szybko włożyć do naczynia bochenek, zakryć pokrywką i piec 30 minut. Potem zdjąć pokrywkę i piec kolejne 30 minut. Po upieczeniu chleb wystudzić na kratce.