Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
sycący i aromatyczny pudding z chleba zapiekany z piwem
Robienie pierników na Święta to cudowna zabawa. Dużo radości sprawia zrobien...
Odsłon: 614
Prosty i szybki w wykonaniu fit deser z chia z dowolnymi owocami to moja prop...
Odsłon: 1286
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 458000
Tradycyjny polski śledź w śmietanie. Do niego ziemniaki w mundurkach. Danie c...
Odsłon: 1543
Śledź w oleju z cebulką i ziemniaki w mundurkach-w naszym domu danie obowiązk...
Odsłon: 2315
Robienie pierników na Święta to cudowna zabawa. Dużo radości sprawia zrobien...
Odsłon: 614
Prosty i szybki w wykonaniu fit deser z chia z dowolnymi owocami to moja prop...
Odsłon: 1286
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 458000
Tradycyjny polski śledź w śmietanie. Do niego ziemniaki w mundurkach. Danie c...
Odsłon: 1543
Śledź w oleju z cebulką i ziemniaki w mundurkach-w naszym domu danie obowiązk...
Odsłon: 2315
Składniki
Piekarnik rozgrzewam do 175 stopni Celsjusza. Chleb dzielę na spore kostki. Zalewam piwem i odstawiam do napęcznienia. Śmietanę podgrzewam i roztapiam w niej ser topiony. Goudę i cheddar ścieram na tarce. Rozkłócam jaja, łączę z cheddarem i przestudzoną lekko śmietaną. Przyprawiam. Chleb wykładam do naczynia żaroodpornego. Zalewam masą serowo-śmietanową i mieszam lekko. Piekę 45-60 minut. Na ostatnie 5-10 minut pieczenia rozsypuję po powierzchni goudę. Najlepiej smakuje na ciepło.