Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Szybka, łatwa i tania słodka przekąska.
Dziś postanowiłam trochę inaczej ugotować moja zupę niż dotychczas. Zwykle ni...
Odsłon: 82
Deser z kaszy manny na mleku migdałowym z soczystymi wiśniami i chrupiącymi p...
Odsłon: 69
Dziś postanowiłam trochę inaczej ugotować moja zupę niż dotychczas. Zwykle ni...
Odsłon: 82
Deser z kaszy manny na mleku migdałowym z soczystymi wiśniami i chrupiącymi p...
Odsłon: 69
Składniki
Z chleba, masła i dżemu należy zrobić 5 kanapek. Podzielić na pół (na trójkąty) i ułożyć w natłuszczonym naczyniu żaroodpornym. Posypać namoczonymi wcześniej rodzynkami. Całość zalać sosem z żółtek, jajka, cukru, śmietany i mleka. Posypać cukrem wanilinowym i zapiekać w gorącym piekarniku (około 15 min w 200°C).