Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Szybka, łatwa i tania słodka przekąska.
Dzisiaj kruche, mięciutkie i aromatyczne mięsko jakim jest karkówka (plastry)...
Odsłon: 455
Sałatka z tofu z dodatkiem świeżych warzyw to prawdziwy rarytas dla każdego w...
Odsłon: 820
Ulubiona wędlina z kaczki.
Odsłon: 213
Świąteczny klops.
Odsłon: 165
Dzisiaj kruche, mięciutkie i aromatyczne mięsko jakim jest karkówka (plastry)...
Odsłon: 455
Sałatka z tofu z dodatkiem świeżych warzyw to prawdziwy rarytas dla każdego w...
Odsłon: 820
Ulubiona wędlina z kaczki.
Odsłon: 213
Świąteczny klops.
Odsłon: 165
Składniki
Z chleba, masła i dżemu należy zrobić 5 kanapek. Podzielić na pół (na trójkąty) i ułożyć w natłuszczonym naczyniu żaroodpornym. Posypać namoczonymi wcześniej rodzynkami. Całość zalać sosem z żółtek, jajka, cukru, śmietany i mleka. Posypać cukrem wanilinowym i zapiekać w gorącym piekarniku (około 15 min w 200°C).