Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Schabowe po zakopiańsku to długo marynowane w cebuli i czosnku kotlety o wyją...
Odsłon: 7863
Łosoś pieczony na szpinaku z dodatkiem migdałów i aromatycznego sosu może być...
Odsłon: 289
Wyśmienite ciasto o makowo -kokosowym spodzie, kremie budyniowym i ciasteczka...
Odsłon: 3095
Przepis dnia
Chicken burger z dodatkiem karmelizowanych pieczarek. Gorąco polecam!
Odsłon: 590
Schabowe po zakopiańsku to długo marynowane w cebuli i czosnku kotlety o wyją...
Odsłon: 7863
Łosoś pieczony na szpinaku z dodatkiem migdałów i aromatycznego sosu może być...
Odsłon: 289
Wyśmienite ciasto o makowo -kokosowym spodzie, kremie budyniowym i ciasteczka...
Odsłon: 3095
Przepis dnia
Chicken burger z dodatkiem karmelizowanych pieczarek. Gorąco polecam!
Odsłon: 590
Składniki
Mleko, drożdże i 7 łyżek cukru wymieszać i odstawić. Jajka ubić z 3 łyżkami cukru i cukrem waniliowym. Mąkę przesiać dodać masło - posiekać razem. Dodać ubite jajka i rozczyn z drożdży. Wyrobić na gładkie ciasto. Odstawić do lodówki na 2 godziny.
Następnie podzielić na 8 części, każdą rozwałkować nie zbyt cienko podzielić na 8 trójkątów. Nadzienie dowolne ( ja przeważnie daję marmoladę różaną - dżem podczas pieczenia wypływa i trudno po upieczeniu zdjąć z blaszki )