Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Kruche rogaliki z powidłami - bardzo prosty przepis.
Nie ma nic pyszniejszego niż miękkie, korzenne, aromatyczne pierniki toruński...
Odsłon: 15724
Przepis dnia
Kremowy sernik rabarbarowy na kruchym spodzie to idealny dodatek do kawy w cz...
Odsłon: 4749
Nauczyłam się ją robić podczas pobytu w Górnej Bawarii w okolicach Monachium....
Odsłon: 413
Nie ma nic pyszniejszego niż miękkie, korzenne, aromatyczne pierniki toruński...
Odsłon: 15724
Przepis dnia
Kremowy sernik rabarbarowy na kruchym spodzie to idealny dodatek do kawy w cz...
Odsłon: 4749
Nauczyłam się ją robić podczas pobytu w Górnej Bawarii w okolicach Monachium....
Odsłon: 413
Składniki
Wszystkie składniki połączyć, wyrobić ciasto, zawinąć w folię spożywczą i pozostawić w lodówce na 24 godz.
Po tym czasie odcinać kawałki ciasta, cienko rozwałkować, kroić na kwadraty, nakładać powidła i zwijać na kształt rogalików.
Piec w nagrzanym piekarniku do zrumienienia ok. 20 min. Życzę smacznego :)