Kruche rogaliki z powidłami - bardzo prosty przepis.
Rogaliki z powidłami śliwkowymi.
Składniki
- 2 szkl. mąki
- 1 margaryna
- 3 łyżki kwaśnej śmietany
- 1 łyżka octu 10 %
- Powidła śliwkowe
Składniki
- 2 szkl. mąki
- 1 margaryna
- 3 łyżki kwaśnej śmietany
- 1 łyżka octu 10 %
- Powidła śliwkowe

Etapy przygotowania
Wszystkie składniki połączyć, wyrobić ciasto, zawinąć w folię spożywczą i pozostawić w lodówce na 24 godz.
Po tym czasie odcinać kawałki ciasta, cienko rozwałkować, kroić na kwadraty, nakładać powidła i zwijać na kształt rogalików.
Piec w nagrzanym piekarniku do zrumienienia ok. 20 min. Życzę smacznego :)
Przepis w Waszym wykonaniu (0)


Komentarze do przepisu (1)
Ostatnio komentowane przepisy
Pyszny sos waniliowy, który może urozmaicić wiele deserów. Począwszy od naleś...
Odsłon: 55
Ostatnio komentowane przepisy
Pyszny sos waniliowy, który może urozmaicić wiele deserów. Począwszy od naleś...
Odsłon: 55



Składniki
- 2 szkl. mąki
- 1 margaryna
- 3 łyżki kwaśnej śmietany
- 1 łyżka octu 10 %
- Powidła śliwkowe
Wszystkie składniki połączyć, wyrobić ciasto, zawinąć w folię spożywczą i pozostawić w lodówce na 24 godz.
Po tym czasie odcinać kawałki ciasta, cienko rozwałkować, kroić na kwadraty, nakładać powidła i zwijać na kształt rogalików.
Piec w nagrzanym piekarniku do zrumienienia ok. 20 min. Życzę smacznego :)