Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Kruche rogaliki z powidłami - bardzo prosty przepis.
Pyzy drożdżowe w Wielkopolsce zwane kluchami na łachu od sposobu gotowania ic...
Odsłon: 1594
Śledzie w oleju to danie na każdą okazję. Źródło kwasów omega 3, białka i Wit...
Odsłon: 980
Pyzy drożdżowe w Wielkopolsce zwane kluchami na łachu od sposobu gotowania ic...
Odsłon: 1594
Śledzie w oleju to danie na każdą okazję. Źródło kwasów omega 3, białka i Wit...
Odsłon: 980
Składniki
Wszystkie składniki połączyć, wyrobić ciasto, zawinąć w folię spożywczą i pozostawić w lodówce na 24 godz.
Po tym czasie odcinać kawałki ciasta, cienko rozwałkować, kroić na kwadraty, nakładać powidła i zwijać na kształt rogalików.
Piec w nagrzanym piekarniku do zrumienienia ok. 20 min. Życzę smacznego :)