Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Kruche rogaliki z powidłami - bardzo prosty przepis.
Wszystkie składniki połączyć, wyrobić ciasto, zawinąć w folię spożywczą i pozostawić w lodówce na 24 godz.
Po tym czasie odcinać kawałki ciasta, cienko rozwałkować, kroić na kwadraty, nakładać powidła i zwijać na kształt rogalików.
Piec w nagrzanym piekarniku do zrumienienia ok. 20 min.
Życzę smacznego :)
Wielkimi krokami zbliża się tłusty czwartek więc trzeba było zobaczyć czy nie...
Odsłon: 6900
Pyszny deser budyniowo-jogurtowy z borówkami i chrupiącymi migdałami. Mocno s...
Odsłon: 44
Pyszna i łatwa sałatka z cukini w zalewie z musztardą francuską idealna jako...
Odsłon: 7105
Prosty i szybki przepis na ciasto na pizzę! Ja jako laik w pieczeniu i gotowa...
Odsłon: 292
Pyszne nie tylko jako dodatek do kanapek. Polecam musztardę chrzanową ale rów...
Odsłon: 47
Łopatka była w promocji więc wygrała konkurs na "gwiazdę obiadu". Sezon w p...
Odsłon: 61
Pyszny deser budyniowo-jogurtowy z borówkami i chrupiącymi migdałami. Mocno s...
Odsłon: 44
Pyszna i łatwa sałatka z cukini w zalewie z musztardą francuską idealna jako...
Odsłon: 7105
Prosty i szybki przepis na ciasto na pizzę! Ja jako laik w pieczeniu i gotowa...
Odsłon: 292
Pyszne nie tylko jako dodatek do kanapek. Polecam musztardę chrzanową ale rów...
Odsłon: 47
Łopatka była w promocji więc wygrała konkurs na "gwiazdę obiadu". Sezon w p...
Odsłon: 61
Składniki
Wszystkie składniki połączyć, wyrobić ciasto, zawinąć w folię spożywczą i pozostawić w lodówce na 24 godz.
Po tym czasie odcinać kawałki ciasta, cienko rozwałkować, kroić na kwadraty, nakładać powidła i zwijać na kształt rogalików.
Piec w nagrzanym piekarniku do zrumienienia ok. 20 min. Życzę smacznego :)
Przepisy Pieczywo
Pieczywo
Kolorowa focaccia
Pieczywo
pszenny chleb nocny
Pieczywo
Bułki pszenne, zwykłe.
Pieczywo
Bułki z pesto z pietruszki i bazylii
Kolorowa focaccia
Kto powiedział, że gotowanie musi być nudne? Przyrządź prostą i kolorową foca...
Odsłon: 112
pszenny chleb nocny
Przepyszny chleb o sprężystym miąższu i grubej, chrupiącej skórce. Mimo, że c...
Odsłon: 8695