Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przygotowywano je na święto Hannukah. Są pyszne. Polecam.
Pyszna, orzeźwiająca lemoniada z rabarbarem i truskawkami to napój, który wio...
Odsłon: 118
Każdy zna maggi w płynie, nie jedna osoba używa jej bez zastanowienia się z c...
Odsłon: 228
Świetna propozycja na śniadanie. Tosty z domowego chleba, do tego awokado, ja...
Odsłon: 214
Przełom mają i czerwca to idealny moment, aby przygotować kwiaty czarnego bzu...
Odsłon: 2608
Pyszna, orzeźwiająca lemoniada z rabarbarem i truskawkami to napój, który wio...
Odsłon: 118
Każdy zna maggi w płynie, nie jedna osoba używa jej bez zastanowienia się z c...
Odsłon: 228
Świetna propozycja na śniadanie. Tosty z domowego chleba, do tego awokado, ja...
Odsłon: 214
Przełom mają i czerwca to idealny moment, aby przygotować kwiaty czarnego bzu...
Odsłon: 2608
Składniki
Ciasto: Miękkie masło utrzeć z serkiem waniliowym, a następnie dodać mąkę i wyrobić. Ciasto jest dość lepkie ale musi być zwarte. Ciasto odstawić na minimum 2 godziny do lodówki.
Nadzienie: Masło roztopić i ostudzić, orzechy zmielić. Orzechy wymieszać z powidłami, cukrem, cukrem waniliowym, cynamonem oraz rozpuszczonym masłem.
Schłodzone ciasto podzielić na 2 części. Każdy kawałek rozwałkować na koło o średnicy 28 – 30 cm. Koło podzielić na 8 równych trójkątów i na każdym kawałku rozsmarować nadzienie. Ciasto zwinąć zaczynając od szerszej strony.
Uformować rogaliki i ułożyć na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia. Jajko roztrzepać widelcem, dodać mleko i wymieszać. Posmarować rogaliki i posypać cukrem trzcinowym. Piec 20 minut w temperaturze 180 stopni.
Przepisy Pieczywo
Pieczywo
ficelle
Pieczywo
Chleb na zakwasie
Pieczywo
Chleb kminkowy
Pieczywo
Chleb z mąki bambusowej
ficelle
Ficelle, "szczuplejsze" siostry bagietek, chrupiące i pyszne. U mnie wersja n...
Odsłon: 56
Chleb na zakwasie
Upieczony w domowym zaciszu - najlepszy, i ten zapach pieczonego chleba.
Odsłon: 1463