Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Odsłona wykorzystania puree z dyni - pyszny, korzenny pełen bakalii słodki chlebek.
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 516
Nasza babcia Ksenia gotowała na wigilię zupę grzybową z kaszą gryczaną. Jedli...
Odsłon: 292
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 9784
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1146
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4503
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 516
Nasza babcia Ksenia gotowała na wigilię zupę grzybową z kaszą gryczaną. Jedli...
Odsłon: 292
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 9784
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1146
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4503
Składniki
W jednej miseczce łączymy przesianą mąkę, sodę, przyprawy, cukier, sól i bakalie. W drugiej miseczce łączymy roztrzepane jajka z puree dyniowym i olejem. Zawartości obu misek łączymy ze sobą i przekładamy do wyłożonej papierem do pieczenia keksówki. Pieczemy 65-70 min w piekarniku rozgrzanym do 180 st. C.