Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Takie bułeczki świetnie smakują z masłem. Moi domownicy zajadali nawet bez niczego. Z podanych proporcji wyszła jedna długa bułka i dziesięć małych.
Zapiekany ser camembert w cieście chlebowym. Najlepiej jeść zaraz po wyjęciu...
Odsłon: 28
Nigdy nie zapiekalam jajka w piekarniku, a dziś wypróbowałam, czy tak można i...
Odsłon: 154
Zapiekany ser camembert w cieście chlebowym. Najlepiej jeść zaraz po wyjęciu...
Odsłon: 28
Nigdy nie zapiekalam jajka w piekarniku, a dziś wypróbowałam, czy tak można i...
Odsłon: 154
Składniki
Masło roztopić. Mąkę przesiać do miski. Dodać sól, cukier i rozkruszone drożdże. Wlać szklankę ciepłego mleka. Kiedy drożdże zaczną pracować dodać letnie masło, jedno jajko i żółtko. Gdy masa podwoi objętość wyrobić ciasto. Miseczkę przykryć ściereczką. Poczekać godzinę na wyrośnięcie. Dodać banany rozdrobnione widelcem i jeszcze raz wyrobić ciasto. Stolnicę posypać mąką, formować bułeczki i ewentualnie długą bułkę. Posmarować je białkiem. Posypać podprażonym sezamem. Piekarnik nagrzać do 180 st. C. Małe bułeczki pieką się 20 minut, a długa 25 minut. Długą bułkę najlepiej piec w keksówce.