Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Moje pierwsze danie z cieciorka- jestem pozytywnie zaskoczona efektem :-)
Surówki z kapusty często okraszone są sporą ilością majonezu, co dodaje im pu...
Odsłon: 17317
Bardzo sycąca, pyszna potrawa składająca się z ziemniaczków, kurek oraz boczk...
Odsłon: 155
Borówki - jeden z moich ulubionych przysmaków lata. Tym razem użyliśmy ich w...
Odsłon: 132
Przepis dnia
Truskawkowy sezon czas zacząć! A czy jest coś lepszego niż połączenie soczyst...
Odsłon: 4888
Surówki z kapusty często okraszone są sporą ilością majonezu, co dodaje im pu...
Odsłon: 17317
Bardzo sycąca, pyszna potrawa składająca się z ziemniaczków, kurek oraz boczk...
Odsłon: 155
Borówki - jeden z moich ulubionych przysmaków lata. Tym razem użyliśmy ich w...
Odsłon: 132
Przepis dnia
Truskawkowy sezon czas zacząć! A czy jest coś lepszego niż połączenie soczyst...
Odsłon: 4888
Składniki
Cieciorke namaczamy na noc, na 12h (wody ma byc 2 razy wiecej, niz cieciorki). Po tym czasie nalezy ja oplukac, zalac swieza woda i gotowac, az bedzie miekka. Odsaczyc na sicie, wystudzic.
Cebule drobniutko posiekac,posolic, smazyc az do lekkiego zrumienienia. Dodac posiekany czosnek, pieprz i papryke i jeszcze chwilke podsmazyc (zdjec z gazu kiedy poczujemy intensywny zapach czosnku).
Cieciorke przelozyc do miski, dodac oliwe, zmiksowac blenderem na gladka mase. Dodac cebulke i czosnek, ponownie zmiksowac. Schlodzic w lodowce i zajadac ze smakiem :-)