Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Moje pierwsze danie z cieciorka- jestem pozytywnie zaskoczona efektem :-)
Pyszna i prosta pasta jajeczna.w sam raz do razowego chleba :)
Odsłon: 94
Wielbiciele tradycyjnej kuchni na pewno mają w swoim menu dobry przepis na gu...
Odsłon: 190
Smaczny, efektowny, a przy tym prosty w przygotowaniu placek.
Odsłon: 204
Pyszna i prosta pasta jajeczna.w sam raz do razowego chleba :)
Odsłon: 94
Wielbiciele tradycyjnej kuchni na pewno mają w swoim menu dobry przepis na gu...
Odsłon: 190
Smaczny, efektowny, a przy tym prosty w przygotowaniu placek.
Odsłon: 204
Składniki
Cieciorke namaczamy na noc, na 12h (wody ma byc 2 razy wiecej, niz cieciorki). Po tym czasie nalezy ja oplukac, zalac swieza woda i gotowac, az bedzie miekka. Odsaczyc na sicie, wystudzic.
Cebule drobniutko posiekac,posolic, smazyc az do lekkiego zrumienienia. Dodac posiekany czosnek, pieprz i papryke i jeszcze chwilke podsmazyc (zdjec z gazu kiedy poczujemy intensywny zapach czosnku).
Cieciorke przelozyc do miski, dodac oliwe, zmiksowac blenderem na gladka mase. Dodac cebulke i czosnek, ponownie zmiksowac. Schlodzic w lodowce i zajadac ze smakiem :-)