Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przypadkiem zostawiłam bułkę bez przykrycia na noc i stała się czerstwa, a że nie lubię niczego marnować postanowiłam coś z nią zrobić.
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 1009
Kolejne słoiczki maszerują do spiżarni. To stary przepis mojej Teściowej. Te...
Odsłon: 4788
Prosta sałatka, która sprawdzi się jako śnaidanie z dodatkiem grzanki, jako p...
Odsłon: 3298
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 1009
Kolejne słoiczki maszerują do spiżarni. To stary przepis mojej Teściowej. Te...
Odsłon: 4788
Prosta sałatka, która sprawdzi się jako śnaidanie z dodatkiem grzanki, jako p...
Odsłon: 3298
Składniki
Bułkę pokroić na mniejsze kromki. W osobnej miseczce wymieszać jajko, mleko oraz wodę. Doprawić solą, pieprzem oraz ziołami prowansalskimi. Każdą kromkę moczyć w przygotowanej mieszance przez minutę tak aby ładnie wchłonęła mieszankę. Smażyć na rozgrzanym oleju pod przykryciem. Smacznego.