Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Miękki i puszysty chlebek, błyskawiczny i prosty w przygotowaniu. Można dodać do niego dowolne dodatki, u mnie to feta, suszone pomidory i zioła.
To tradycyjny sernik. Delikatny smak cytryny i jeszcze smak czarnej porzeczki...
Odsłon: 8547
Polecam. Zaskakujący dodatek do farszu, ale zapewniam, że genialny. Nie ukr...
Odsłon: 3015
Polecam.
Odsłon: 1790
Polecam.
Odsłon: 512
To tradycyjny sernik. Delikatny smak cytryny i jeszcze smak czarnej porzeczki...
Odsłon: 8547
Polecam. Zaskakujący dodatek do farszu, ale zapewniam, że genialny. Nie ukr...
Odsłon: 3015
Polecam.
Odsłon: 1790
Polecam.
Odsłon: 512
Składniki
Jaja roztrzepać z solą i cukrem.
Dodać jogurt, olej, zalewę spod suszonych pomidorów i wymieszać.
Następnie wsypać do masy mąkę przesianą z proszkiem do pieczenia oraz zioła i wymieszać do połączenia składników.
Dodać drobno pokrojone suszone pomidory oraz ser feta i wymieszać.
Umieścić ciasto w keksówce ok. 8x27 cm wyłożonej papierem do pieczenia i piec w temperaturze 180 st. C przez ok. 30 minut, do tzw. suchego patyczka