Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Co powiecie na ciepłe, pachnące, maślane bułeczki o poranku, które uzyskacie bez konieczności udania się do piekarni, czy stania od świtu w kuchni? Brzmi świetnie, nieprawdaż? Efekt ten uzyskacie korzystając z tego przepisu! Wystarczy, że przygotujecie ciasto dzień wcześniej, wstawicie je na noc do lodówki a o poranku podzielicie na 12 porcji i upieczecie w piekarniku.
Zapraszam na ciepły podwieczorek. Niespodziewany gość w dom, serniczki na stó...
Odsłon: 2642
Pierożki z surowym mięsem mielonym w środku, podane z dodatkiem gęstej, kwaśn...
Odsłon: 4590
Szybkie i smaczne placuszki bananowe z serkiem wiejskim, idealne na ciepłe śn...
Odsłon: 102173
Przepis na ciasto z malinami, które jest szybkie i proste w wykonaniu. Świetn...
Odsłon: 6527
Zapraszam na ciepły podwieczorek. Niespodziewany gość w dom, serniczki na stó...
Odsłon: 2642
Pierożki z surowym mięsem mielonym w środku, podane z dodatkiem gęstej, kwaśn...
Odsłon: 4590
Szybkie i smaczne placuszki bananowe z serkiem wiejskim, idealne na ciepłe śn...
Odsłon: 102173
Przepis na ciasto z malinami, które jest szybkie i proste w wykonaniu. Świetn...
Odsłon: 6527
Składniki
Mąkę przesypujemy do miski, dodajemy suche drożdże, sól i cukier, następnie wbijamy jajka, dodajemy ciepłe mleko i roztopione masło. Zagniatamy ciasto - możemy zrobić to ręcznie lub przy użyciu robota kuchennego.
Wyrobione ciasto pozostawimy w misce, którą przykrywamy ściereczką lub folią spożywczą. Miskę z ciastem wstawiamy do lodówki na całą noc.
Rano wyjmujemy ciasto z miski, krótko zagniatamy. Dzielimy na 12 równych części, z których następnie formujemy bułeczki.
Bułeczki układamy na blaszce wyścielonej papierem do pieczenia w odstępach około 3-4 cm. Pieczemy w piekarniku rozgrzanym do 190 stopni przez około 20 minut. Bułeczki studzimy na kratce. Serwujemy ze słonymi lub słodkimi dodatkami.