Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Co powiecie na ciepłe, pachnące, maślane bułeczki o poranku, które uzyskacie bez konieczności udania się do piekarni, czy stania od świtu w kuchni? Brzmi świetnie, nieprawdaż? Efekt ten uzyskacie korzystając z tego przepisu! Wystarczy, że przygotujecie ciasto dzień wcześniej, wstawicie je na noc do lodówki a o poranku podzielicie na 12 porcji i upieczecie w piekarniku.
Placki warzywne z piekarnika to lekkie, wiosenne placki, idealne na odchudzan...
Odsłon: 203
Szaszłyki caprese to doskonała przekąska na majówkę. Są lekkie, świeże i kusz...
Odsłon: 48
Kultowe ciastka kakaowe z mlecznym kremem w środku zna chyba każdy z nas. Wyp...
Odsłon: 1247
Przyjemny w wykonaniu i fantastyczny w smaku kisiel ze śliwek i jabłek posypa...
Odsłon: 83
Placki warzywne z piekarnika to lekkie, wiosenne placki, idealne na odchudzan...
Odsłon: 203
Szaszłyki caprese to doskonała przekąska na majówkę. Są lekkie, świeże i kusz...
Odsłon: 48
Kultowe ciastka kakaowe z mlecznym kremem w środku zna chyba każdy z nas. Wyp...
Odsłon: 1247
Przyjemny w wykonaniu i fantastyczny w smaku kisiel ze śliwek i jabłek posypa...
Odsłon: 83
Składniki
Mąkę przesypujemy do miski, dodajemy suche drożdże, sól i cukier, następnie wbijamy jajka, dodajemy ciepłe mleko i roztopione masło. Zagniatamy ciasto - możemy zrobić to ręcznie lub przy użyciu robota kuchennego.
Wyrobione ciasto pozostawimy w misce, którą przykrywamy ściereczką lub folią spożywczą. Miskę z ciastem wstawiamy do lodówki na całą noc.
Rano wyjmujemy ciasto z miski, krótko zagniatamy. Dzielimy na 12 równych części, z których następnie formujemy bułeczki.
Bułeczki układamy na blaszce wyścielonej papierem do pieczenia w odstępach około 3-4 cm. Pieczemy w piekarniku rozgrzanym do 190 stopni przez około 20 minut. Bułeczki studzimy na kratce. Serwujemy ze słonymi lub słodkimi dodatkami.