Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Szybkie bułeczki twarogowe, idealne na śniadanie. Bez drożdży, długiego wyrabiania i czekania, aż ciasto wyrośnie.
Jeżeli uwielbiasz karmel, słodką śmietankę, orzeszki solone i herbatniki, ten...
Odsłon: 85279
Lody dubajskie to prawdziwy hit lata. Wbrew pozorom ich przygotowanie nie jes...
Odsłon: 2574
To najlepsze zapiekanki z kurczakiem jakie jadłam! Czasami nie trzeba wielu...
Odsłon: 10014
Ogórki nie tylko kiszone i konserwowe układamy na półce w spiżarni. Krokodylk...
Odsłon: 4055
Polecam na kolację. Nie tylko wegetarianie będą zadowoleni.
Odsłon: 7137
Jeżeli uwielbiasz karmel, słodką śmietankę, orzeszki solone i herbatniki, ten...
Odsłon: 85279
Lody dubajskie to prawdziwy hit lata. Wbrew pozorom ich przygotowanie nie jes...
Odsłon: 2574
To najlepsze zapiekanki z kurczakiem jakie jadłam! Czasami nie trzeba wielu...
Odsłon: 10014
Ogórki nie tylko kiszone i konserwowe układamy na półce w spiżarni. Krokodylk...
Odsłon: 4055
Polecam na kolację. Nie tylko wegetarianie będą zadowoleni.
Odsłon: 7137
Składniki
Piekarnik nagrzać do temperatury 180 stopni. Foremkę wyłożyć papierem do pieczenia. Twaróg przełożyć do miski. Wlać olej. Wbić jajko i wsypać sól.
Mąkę przesiać z proszkiem do pieczenia i dodać do sera. Zagnieść szybko na gładkie ciasto. Formować okrągłe bułeczki i kłaść na foremkę. Posypywać sezamem, makiem i ziarnami. Piec w nagrzanym piekarniku 15-20 minut na złoto.