Szybkie bułeczki twarogowe, idealne na śniadanie. Bez drożdży, długiego wyrabiania i czekania, aż ciasto wyrośnie.
Szybkie bułeczki twarogowe
Składniki
- 200 g twarogu 20% tłuszczu
- 70 ml oleju słonecznikowego
- 1 jajko
- 0, 5 łyżeczki soli
- 350 g mąki
- 1 proszek do pieczenia= 15g
- ziarna: sezam, mak, dynia
Składniki
- 200 g twarogu 20% tłuszczu
- 70 ml oleju słonecznikowego
- 1 jajko
- 0, 5 łyżeczki soli
- 350 g mąki
- 1 proszek do pieczenia= 15g
- ziarna: sezam, mak, dynia

Etapy przygotowania
Piekarnik nagrzać do temperatury 180 stopni. Foremkę wyłożyć papierem do pieczenia. Twaróg przełożyć do miski. Wlać olej. Wbić jajko i wsypać sól.
Mąkę przesiać z proszkiem do pieczenia i dodać do sera. Zagnieść szybko na gładkie ciasto. Formować okrągłe bułeczki i kłaść na foremkę. Posypywać sezamem, makiem i ziarnami. Piec w nagrzanym piekarniku 15-20 minut na złoto.

Przepis w Waszym wykonaniu (8)


Komentarze do przepisu (4)
Ostatnio komentowane przepisy

Polecam. Każdy pomysł dobry na wykorzystanie tego co zostaje w lodówce.
- Wielkanoc
- Impreza
- Polska
- Bez cukru
- Dla dzieci
- Warzywa
- Nabiał
- Mięso
- Kurczak
- Przyprawy
- Kolendra
- Dla zdrowia
Odsłon: 212
Sos winogronowy jest świetnym dodatkiem do gotowanych, pieczonych oraz smażon...
Odsłon: 119
Klasyczny włoski deser w innej odsłonie. Mój tort miał być bardziej czekolado...
Odsłon: 216
Idealny dodatek to chrupiącego, świeżego pieczywa składający się z białego se...
Odsłon: 311

Prosty przepis na smaczne i zdrowe domowe chrupkie pieczywo. Składa się jedyn...
Odsłon: 71
Ostatnio komentowane przepisy

Polecam. Każdy pomysł dobry na wykorzystanie tego co zostaje w lodówce.
- Wielkanoc
- Impreza
- Polska
- Bez cukru
- Dla dzieci
- Warzywa
- Nabiał
- Mięso
- Kurczak
- Przyprawy
- Kolendra
- Dla zdrowia
Odsłon: 212
Sos winogronowy jest świetnym dodatkiem do gotowanych, pieczonych oraz smażon...
Odsłon: 119
Klasyczny włoski deser w innej odsłonie. Mój tort miał być bardziej czekolado...
Odsłon: 216
Idealny dodatek to chrupiącego, świeżego pieczywa składający się z białego se...
Odsłon: 311

Prosty przepis na smaczne i zdrowe domowe chrupkie pieczywo. Składa się jedyn...
Odsłon: 71



Składniki
- 200 g twarogu 20% tłuszczu
- 70 ml oleju słonecznikowego
- 1 jajko
- 0, 5 łyżeczki soli
- 350 g mąki
- 1 proszek do pieczenia= 15g
- ziarna: sezam, mak, dynia
Piekarnik nagrzać do temperatury 180 stopni. Foremkę wyłożyć papierem do pieczenia. Twaróg przełożyć do miski. Wlać olej. Wbić jajko i wsypać sól.
Mąkę przesiać z proszkiem do pieczenia i dodać do sera. Zagnieść szybko na gładkie ciasto. Formować okrągłe bułeczki i kłaść na foremkę. Posypywać sezamem, makiem i ziarnami. Piec w nagrzanym piekarniku 15-20 minut na złoto.
Super przepis,koniecznie do zrobienia:)
Oj, muszę koniecznie wypróbować. Wyglądają bardzo apetycznie. Świetny pomysł z tym twarogiem.
Pyszne bułeczki do zrobienia:)
Swietny i nieskomplikowany przepis!