Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Nie ma to jak świeże, pachnące i chrupkie z zewnątrz pieczywo domowe. Do jego wykonania nie musisz mieć drożdży. Wyrosną pulchne także na proszku do pieczenia. Zobacz przepis na szybkie bułki bez drożdży.
Przepis dnia
Co powiecie na chrupiące gofry z owocami? Poniżej dzielimy się z Wami przepis...
Odsłon: 19839
Przepis na obiad, w którym mieszamy ze sobą marchewkę, filety z dorsza oraz b...
Odsłon: 483
Lato w słoiku to dobry pomysł na zatrzymanie darów lata w zestawach sałatkowy...
Odsłon: 482
Ogórki nie tylko kiszone i konserwowe układamy na półce w spiżarni. Krokodylk...
Odsłon: 6892
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1242798
Przepis dnia
Co powiecie na chrupiące gofry z owocami? Poniżej dzielimy się z Wami przepis...
Odsłon: 19839
Przepis na obiad, w którym mieszamy ze sobą marchewkę, filety z dorsza oraz b...
Odsłon: 483
Lato w słoiku to dobry pomysł na zatrzymanie darów lata w zestawach sałatkowy...
Odsłon: 482
Ogórki nie tylko kiszone i konserwowe układamy na półce w spiżarni. Krokodylk...
Odsłon: 6892
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1242798
Składniki
Podziel składniki na mokre i suche. W jednej misce połącz mleko, rozpuszczone i przestudzone masło oraz jajko. W drugiej powinna znaleźć się mąka, sól oraz proszek do pieczenia. Połącz zawartość dwóch misek. Wyrób jednolitą, gładką masę.
Ciasto podziel na 6-8 mniejszych części, w zależności od tego jak duże mają być bułki. Z każdego kawałka uformuj kulkę, wyłóż na blachę wyłożoną papierem do pieczenia. Ostrym nożem zrób nacięcia na krzyż. Na wierzchu rozsmaruj mleko lub tłuszcz i posyp sezamem. Zostaw tak na czas rozgrzewania piekarnika do 200 stopni Celsjusza. Wstaw szybkie bułki bez drożdży i piecz przez 20-25 minut. Zostaw do wystudzenia poza piekarnikiem.