Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Nie ma to jak świeże, pachnące i chrupkie z zewnątrz pieczywo domowe. Do jego wykonania nie musisz mieć drożdży. Wyrosną pulchne także na proszku do pieczenia. Zobacz przepis na szybkie bułki bez drożdży.
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 8610
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1260
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 10249
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4659
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 726
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 8610
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1260
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 10249
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4659
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 726
Składniki
Podziel składniki na mokre i suche. W jednej misce połącz mleko, rozpuszczone i przestudzone masło oraz jajko. W drugiej powinna znaleźć się mąka, sól oraz proszek do pieczenia. Połącz zawartość dwóch misek. Wyrób jednolitą, gładką masę.
Ciasto podziel na 6-8 mniejszych części, w zależności od tego jak duże mają być bułki. Z każdego kawałka uformuj kulkę, wyłóż na blachę wyłożoną papierem do pieczenia. Ostrym nożem zrób nacięcia na krzyż. Na wierzchu rozsmaruj mleko lub tłuszcz i posyp sezamem. Zostaw tak na czas rozgrzewania piekarnika do 200 stopni Celsjusza. Wstaw szybkie bułki bez drożdży i piecz przez 20-25 minut. Zostaw do wystudzenia poza piekarnikiem.