Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Nie ma to jak świeże, pachnące i chrupkie z zewnątrz pieczywo domowe. Do jego wykonania nie musisz mieć drożdży. Wyrosną pulchne także na proszku do pieczenia. Zobacz przepis na szybkie bułki bez drożdży.
Babka zawsze pięknie wygląda na stole. Ze zrobieniem babki maślanej każdy so...
Odsłon: 15719
Witam serdecznie :-) Dzisiaj zrobimy wspaniałą i szybką zakąskę świąteczną. Z...
Odsłon: 1472
Witam serdecznie Kochani :-) Dzisiaj podrzucam przepis na wspaniałe kotlety m...
Odsłon: 12653
Babka zawsze pięknie wygląda na stole. Ze zrobieniem babki maślanej każdy so...
Odsłon: 15719
Witam serdecznie :-) Dzisiaj zrobimy wspaniałą i szybką zakąskę świąteczną. Z...
Odsłon: 1472
Witam serdecznie Kochani :-) Dzisiaj podrzucam przepis na wspaniałe kotlety m...
Odsłon: 12653
Składniki
Podziel składniki na mokre i suche. W jednej misce połącz mleko, rozpuszczone i przestudzone masło oraz jajko. W drugiej powinna znaleźć się mąka, sól oraz proszek do pieczenia. Połącz zawartość dwóch misek. Wyrób jednolitą, gładką masę.
Ciasto podziel na 6-8 mniejszych części, w zależności od tego jak duże mają być bułki. Z każdego kawałka uformuj kulkę, wyłóż na blachę wyłożoną papierem do pieczenia. Ostrym nożem zrób nacięcia na krzyż. Na wierzchu rozsmaruj mleko lub tłuszcz i posyp sezamem. Zostaw tak na czas rozgrzewania piekarnika do 200 stopni Celsjusza. Wstaw szybkie bułki bez drożdży i piecz przez 20-25 minut. Zostaw do wystudzenia poza piekarnikiem.