Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Błyskawiczne w przygotowaniu kruche rogaliki. Do ich zrobienia potrzebujesz jedynie czterech składników.
Pasztet z pieczonego kalafiora z ciecierzycą
Odsłon: 67
Delikatne mięso z polędwiczki otulone aksamitnym sosem smakuje wybornie.
Odsłon: 113
Ciasteczka są bardzo kruche, słodkie i aromatyczne. Rewelacyjne do filiżanki...
Odsłon: 142
Smaczne, soczyste z chrupiącą skórką, zasmakują każdemu. W takie marynacie mo...
Odsłon: 111
Pasztet z pieczonego kalafiora z ciecierzycą
Odsłon: 67
Delikatne mięso z polędwiczki otulone aksamitnym sosem smakuje wybornie.
Odsłon: 113
Ciasteczka są bardzo kruche, słodkie i aromatyczne. Rewelacyjne do filiżanki...
Odsłon: 142
Smaczne, soczyste z chrupiącą skórką, zasmakują każdemu. W takie marynacie mo...
Odsłon: 111
Składniki
Do wysypanej na stolnice mąki dodaj pokrojone na mniejsze kawałki masło – wszystko posiekaj za pomocą noża. Gdy składniki się lekko połączą zrób wgłębienie i wlej śmietanę. Ciasto energicznie wyrabiaj do momentu, aż będzie gładkie i elastyczne. Uformuj kulę, zawiń w folię spożywczą i włóż na 10 minut do lodówki.
Schłodzone ciasto podziel na mniejsze kawałki. Każdy z nich rozwałkuj tak, aby miały kształt koła. Wykrawaj trójkąty. Na szerszą część wyłóż kopiastą łyżkę marmolady i zwiń w kierunku węższej części.
Rogaliki układaj w odstępach na wyłożonej papierem do pieczenia blaszkę. Piecz w 180 stopniach przez około 20 minut.
Pozostaw do wystygnięcia. Podawaj prószone cukrem pudrem.