Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszne małe placki z mąki mogdałowej do nadziewania.
Sernik na herbatnikach to bardzo prosta wersja ulubionego przez wszystkich pr...
Odsłon: 7101
Nie ma to jak szybkie obiady albo kolacje, które nie sprawiają większego kłop...
Odsłon: 1019
Sernik na herbatnikach to bardzo prosta wersja ulubionego przez wszystkich pr...
Odsłon: 7101
Nie ma to jak szybkie obiady albo kolacje, które nie sprawiają większego kłop...
Odsłon: 1019
Składniki
Suche składniki umieścić w misce
Wlać gorącą wodę i łyżką wymieszać ciasto do uzyskania jednolitej konsystencji i zrobić kulę. Odstawić na 20 minut.
Następnie ciasto podzielić na cztery kawałki. Wziąć papier do pieczenia i przeciać na dwa nieduze kwadraty (wielkosci talerzyka deserowego. Między papier umieścić porcję ciasta i rozwałkować na cienki placek. Zdjąć delikatnie papier z wierzchu i na rozgrzaną patelnię do naleśników przełożyć wykrojony placek i smażyć kilka minut ( 2-3 minuty ), przewrócić na drugą stronę i piec 2 minuty.