Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszne małe placki z mąki mogdałowej do nadziewania.
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 39
W te Święta rozgoszczą się u nas kruche ciasteczka z owocową niespodzianką, c...
Odsłon: 26
Sos z suszonych grzybów to idealny dodatek do kasz, krokietów, mięsa. Myślę,...
Odsłon: 120
Polecm. Ja oczywiście zaraz dodałabym np żurawinę, orzechy, ale takie było ży...
Odsłon: 126
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 39
W te Święta rozgoszczą się u nas kruche ciasteczka z owocową niespodzianką, c...
Odsłon: 26
Sos z suszonych grzybów to idealny dodatek do kasz, krokietów, mięsa. Myślę,...
Odsłon: 120
Polecm. Ja oczywiście zaraz dodałabym np żurawinę, orzechy, ale takie było ży...
Odsłon: 126
Składniki
Suche składniki umieścić w misce
Wlać gorącą wodę i łyżką wymieszać ciasto do uzyskania jednolitej konsystencji i zrobić kulę. Odstawić na 20 minut.
Następnie ciasto podzielić na cztery kawałki. Wziąć papier do pieczenia i przeciać na dwa nieduze kwadraty (wielkosci talerzyka deserowego. Między papier umieścić porcję ciasta i rozwałkować na cienki placek. Zdjąć delikatnie papier z wierzchu i na rozgrzaną patelnię do naleśników przełożyć wykrojony placek i smażyć kilka minut ( 2-3 minuty ), przewrócić na drugą stronę i piec 2 minuty.