Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszne małe placki z mąki mogdałowej do nadziewania.
Przepis dnia
Dzisiaj leniwe przygotowane z twarogu, mąki i jajek, dodatkowo z sosem żurawi...
Odsłon: 2336
Bardzo szybka, bardzo smaczna i bardzo prosta potrawa. Warto spróbować zrobić...
Odsłon: 183
U mnie skrawki nazywają "Bigosowka" wystarczy wam fasola 2 cebulę i około kil...
Odsłon: 172
Przepis dnia
Dzisiaj leniwe przygotowane z twarogu, mąki i jajek, dodatkowo z sosem żurawi...
Odsłon: 2336
Bardzo szybka, bardzo smaczna i bardzo prosta potrawa. Warto spróbować zrobić...
Odsłon: 183
U mnie skrawki nazywają "Bigosowka" wystarczy wam fasola 2 cebulę i około kil...
Odsłon: 172
Składniki
Suche składniki umieścić w misce
Wlać gorącą wodę i łyżką wymieszać ciasto do uzyskania jednolitej konsystencji i zrobić kulę. Odstawić na 20 minut.
Następnie ciasto podzielić na cztery kawałki. Wziąć papier do pieczenia i przeciać na dwa nieduze kwadraty (wielkosci talerzyka deserowego. Między papier umieścić porcję ciasta i rozwałkować na cienki placek. Zdjąć delikatnie papier z wierzchu i na rozgrzaną patelnię do naleśników przełożyć wykrojony placek i smażyć kilka minut ( 2-3 minuty ), przewrócić na drugą stronę i piec 2 minuty.