Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszne małe placki z mąki mogdałowej do nadziewania.
Bardzo prosty pomysł na kolację, gdzie główną rolę gra marchewka. Zapiekana p...
Odsłon: 1419
Miałam trzy podejścia do tematu, zanim w airfryerze powstała wreszcie idealna...
Odsłon: 205
Bardzo prosty pomysł na kolację, gdzie główną rolę gra marchewka. Zapiekana p...
Odsłon: 1419
Miałam trzy podejścia do tematu, zanim w airfryerze powstała wreszcie idealna...
Odsłon: 205
Składniki
Suche składniki umieścić w misce
Wlać gorącą wodę i łyżką wymieszać ciasto do uzyskania jednolitej konsystencji i zrobić kulę. Odstawić na 20 minut.
Następnie ciasto podzielić na cztery kawałki. Wziąć papier do pieczenia i przeciać na dwa nieduze kwadraty (wielkosci talerzyka deserowego. Między papier umieścić porcję ciasta i rozwałkować na cienki placek. Zdjąć delikatnie papier z wierzchu i na rozgrzaną patelnię do naleśników przełożyć wykrojony placek i smażyć kilka minut ( 2-3 minuty ), przewrócić na drugą stronę i piec 2 minuty.