Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Rogale smakują najlepiej zaraz po upieczeniu
Przepis dnia
Makaron z kurkami jest prosty i szybki w przygotowaniu, ale potrafi rozpieści...
Odsłon: 5452
Dzisiaj szybki chleb bez wyrabiania z ziarnami. Piekłam ten chleb z podwójnej...
Odsłon: 29795
W tym roku wyjątkowo pięknie obrodziły nasze śliwki, przygotowałam więc pyszn...
Odsłon: 238
Ciasto Porachunki Teściowej to rezultat kulinarnej utarczki pomiędzy teściową...
Odsłon: 19470
Dzień dobry wszystkim mam dla was przepis na pyszne pączki jak u mamy tak wie...
Odsłon: 1077
Przepis dnia
Makaron z kurkami jest prosty i szybki w przygotowaniu, ale potrafi rozpieści...
Odsłon: 5452
Dzisiaj szybki chleb bez wyrabiania z ziarnami. Piekłam ten chleb z podwójnej...
Odsłon: 29795
W tym roku wyjątkowo pięknie obrodziły nasze śliwki, przygotowałam więc pyszn...
Odsłon: 238
Ciasto Porachunki Teściowej to rezultat kulinarnej utarczki pomiędzy teściową...
Odsłon: 19470
Dzień dobry wszystkim mam dla was przepis na pyszne pączki jak u mamy tak wie...
Odsłon: 1077
Składniki
Twaróg utrzeć z mlekiem i olejem na gładką masę.Przesiać na wierzch mąkę,sól i pieprz i proszek do pieczenia,wymieszać.
Ciasto rozwałować na opruszoną mąką stolnicy na grubość około 0,5 cm i pokroić w trójkąty.
Na szerszączęść każdego trójkąta nałożyć nieco nadzienia i zaczynając od szpica,zwinąć trójkąty w rogale.
Posmarować żółtkiem,posypać słonecznikiem i przenieść na wyłożoną pergaminem blachę.Piec w piekarniku w temperaturze około 200 st przez około 20 minut.
Wyśmienitym dodatkiem do rogali są dipy z twarożku:twarożek wymieszać z posiekaną cebulą,doprawić solą i pieprzem.Twarożek można wymieszaćz pokrojoną w kosteczkę papryką i słodką papryką w proszku.