Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Rogale smakują najlepiej zaraz po upieczeniu
Gorąca i pachnąca zapiekanka makaronowa z dodatkiem brokułów i migdałów smaku...
Odsłon: 229
Bardzo łatwe danie. Tylko trzy składniki, a pychoty cały talerz.
Odsłon: 9474
szybkie spaghetti w trochę innym wydaniu :)
Odsłon: 1006
Gorąca i pachnąca zapiekanka makaronowa z dodatkiem brokułów i migdałów smaku...
Odsłon: 229
Bardzo łatwe danie. Tylko trzy składniki, a pychoty cały talerz.
Odsłon: 9474
szybkie spaghetti w trochę innym wydaniu :)
Odsłon: 1006
Składniki
Twaróg utrzeć z mlekiem i olejem na gładką masę.Przesiać na wierzch mąkę,sól i pieprz i proszek do pieczenia,wymieszać.
Ciasto rozwałować na opruszoną mąką stolnicy na grubość około 0,5 cm i pokroić w trójkąty.
Na szerszączęść każdego trójkąta nałożyć nieco nadzienia i zaczynając od szpica,zwinąć trójkąty w rogale.
Posmarować żółtkiem,posypać słonecznikiem i przenieść na wyłożoną pergaminem blachę.Piec w piekarniku w temperaturze około 200 st przez około 20 minut.
Wyśmienitym dodatkiem do rogali są dipy z twarożku:twarożek wymieszać z posiekaną cebulą,doprawić solą i pieprzem.Twarożek można wymieszaćz pokrojoną w kosteczkę papryką i słodką papryką w proszku.