Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Powiem tylko tyle...wyśmienite ciasto - chleb, kolorowe, wilgotne i bardzo aromatyczne.
Pieczeń podana z kaszą i surówką z kapusty pekińskiej.
Odsłon: 30
Mając te składniki jakie podaje niżej głód nam nie jest groźny i niezapowiedz...
Odsłon: 2035
Polecam.
Odsłon: 412
Pyszne i proste do upieczenia ciasteczka owsiane o piernikowym smaku idealne...
Odsłon: 620
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 1972
Pieczeń podana z kaszą i surówką z kapusty pekińskiej.
Odsłon: 30
Mając te składniki jakie podaje niżej głód nam nie jest groźny i niezapowiedz...
Odsłon: 2035
Polecam.
Odsłon: 412
Pyszne i proste do upieczenia ciasteczka owsiane o piernikowym smaku idealne...
Odsłon: 620
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 1972
Składniki
Tortownica 15 cm wysmarowana tłuszczem. Przełamane szparagi gotujemy około 8 minut w osolonej wodzie i natychmiast schładzamy w zimnej wodzie, osuszamy. Mąkę mieszamy z tymiankiem. Dodajemy lekko chłodne masło i wszystko rozcieramy palcami na kruszonkę. Do środka kruszymy drożdże, zasypujemy cukrem, dodajemy jajko, jogurt, sól i pieprz i chili. Zagniatamy do uzyskania gładkiej masy, Ciasto przykrywamy ściereczką, odstawiamy na pół godziny do wyrośnięcia.
W tym czasie bardzo drobno rozdrabniamy kapustę. Rozdrobnioną przekładamy do wyrośniętego ciasta i dokładnie wrabiamy w ciasto.
Łodygi szparag kroimy w 2-3 cm kawałki, główki zostawiamy w całości. Kawałki łodyg delikatnie mieszamy z ciastem.
Ciasto przekładamy do formy, główki szparag wbijamy w ciasto, przykrywamy ściereczką. Piekarnik nagrzewamy do 180 C, wkładamy ciasto i pieczemy około 60 minut.