Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Delikatne, chrupiące ciasto serowo-maślane swoją konsystencją przypomina ciasto francuskie. W środku każdego z nich ukryty jest plasterek wędzonej polędwicy.
Robienie pierników na Święta to cudowna zabawa. Dużo radości sprawia zrobien...
Odsłon: 668
Prosty i szybki w wykonaniu fit deser z chia z dowolnymi owocami to moja prop...
Odsłon: 1426
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 458604
Tradycyjny polski śledź w śmietanie. Do niego ziemniaki w mundurkach. Danie c...
Odsłon: 1710
Robienie pierników na Święta to cudowna zabawa. Dużo radości sprawia zrobien...
Odsłon: 668
Prosty i szybki w wykonaniu fit deser z chia z dowolnymi owocami to moja prop...
Odsłon: 1426
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 458604
Tradycyjny polski śledź w śmietanie. Do niego ziemniaki w mundurkach. Danie c...
Odsłon: 1710
Składniki
Ze składników na ciasto zagniatamy jednolite ciasto. Formujemy kulę, owijamy folią spożywczą i odkładamy na noc do lodówki. Ciasto dzielimy na 4 części. Każdą część wałkujemy nadając kształt koła. Każde koło dzielimy na 8 trójkątów. Każdy trójkąt smarujemy rozmąconym jajkiem, następnie kładziemy plasterek wędliny. Zwijamy rogaliki. Rogaliki układamy na blachę wyłożoną papierem do pieczenia. Smarujemy z wierzchu jajkiem. Pieczemy w 200℃ około 12-15 minut, aż ładnie się zrumienią. Takie rogaliki wyśmienicie smakują z czerwonym barszczem.