Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wiosenną, zieloną zupę bagienną z groszku Nigelli Lawson robi się błyskawicznie. Krem jest sycący i pyszny, najlepszy na domowym bulionie. Przygotowałam ją z grzankami czosnkowymi z chleba tostowego - idealne połączenie, polecam!
Mleczna kanapka to połączenie ciemnych herbatników o kawowym smaku z delikatn...
Odsłon: 1658
Mi najbardziej smakowały te z kiełbasą.
Odsłon: 109
Wspaniałe, delikatne mini serniczki z borówkami amerykańskimi i bezą. Są łat...
Odsłon: 186
Mleczna kanapka to połączenie ciemnych herbatników o kawowym smaku z delikatn...
Odsłon: 1658
Mi najbardziej smakowały te z kiełbasą.
Odsłon: 109
Wspaniałe, delikatne mini serniczki z borówkami amerykańskimi i bezą. Są łat...
Odsłon: 186
Składniki
Zupa: w bulionie ugotować groszek wraz z dymką. Jak tylko wywar zacznie się gotować, wyciągnąć dymkę i wrzucić mozzarellę, którą wcześniej rozdrobnić na mniejsze cząstki. Groszek z mozzarellą zmiksować na gładki krem.
Grzanki czosnkowe: do miękkiego masła dodać starty czosnek i sól do smaku, wszystko dokładnie wymieszać. Masłem czosnkowym smarować kromki chleba z obu stron. Zrumienić na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia, w piekarniku nastawionym na 200 st C, około 10 minut, aż uzyskają złoty kolor. Można chleb pokroić w mniejsze kostki. Smacznego!