Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wiosenną, zieloną zupę bagienną z groszku Nigelli Lawson robi się błyskawicznie. Krem jest sycący i pyszny, najlepszy na domowym bulionie. Przygotowałam ją z grzankami czosnkowymi z chleba tostowego - idealne połączenie, polecam!
Sałatka z tuńczyka z rzodkiewką to doskonałe z pieczonymi ziemniakiem to dosk...
Odsłon: 256
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 1337
Prosta do przygotowania sałatka, idealna na różne okazje. Jest smaczna i kolo...
Odsłon: 4195
Idealne ciasto na rodzinne imprezy i święta, oczywiście dla dorosłych. Cisto...
Odsłon: 1220
Sałatka z tuńczyka z rzodkiewką to doskonałe z pieczonymi ziemniakiem to dosk...
Odsłon: 256
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 1337
Prosta do przygotowania sałatka, idealna na różne okazje. Jest smaczna i kolo...
Odsłon: 4195
Idealne ciasto na rodzinne imprezy i święta, oczywiście dla dorosłych. Cisto...
Odsłon: 1220
Składniki
Zupa: w bulionie ugotować groszek wraz z dymką. Jak tylko wywar zacznie się gotować, wyciągnąć dymkę i wrzucić mozzarellę, którą wcześniej rozdrobnić na mniejsze cząstki. Groszek z mozzarellą zmiksować na gładki krem.
Grzanki czosnkowe: do miękkiego masła dodać starty czosnek i sól do smaku, wszystko dokładnie wymieszać. Masłem czosnkowym smarować kromki chleba z obu stron. Zrumienić na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia, w piekarniku nastawionym na 200 st C, około 10 minut, aż uzyskają złoty kolor. Można chleb pokroić w mniejsze kostki. Smacznego!