Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Zupa chlebowa jest pyszna, tania i prosta w przygotowaniu. Polecam:)
To tradycyjny sernik. Delikatny smak cytryny i jeszcze smak czarnej porzeczki...
Odsłon: 8576
Polecam. Zaskakujący dodatek do farszu, ale zapewniam, że genialny. Nie ukr...
Odsłon: 3029
Polecam.
Odsłon: 1816
Polecam.
Odsłon: 518
To tradycyjny sernik. Delikatny smak cytryny i jeszcze smak czarnej porzeczki...
Odsłon: 8576
Polecam. Zaskakujący dodatek do farszu, ale zapewniam, że genialny. Nie ukr...
Odsłon: 3029
Polecam.
Odsłon: 1816
Polecam.
Odsłon: 518
Składniki
Do gotującego się bulionu wrzucamy pokrojony chleb razowy /najlepiej lekko czerstwy 2-3 dniowy/ i gotujemy na małym ogniu 15-20 min. Następnie miksujemy blenderem i doprawiamy do smaku solą, pieprzem, papryką i mielonym kminkiem /możemy również dodać mieloną czarnuszkę/. Porcje zupy posypujemy świeżym koperkiem oraz czarnuszką i kminkiem w ziarnach - jest to wersja dla tych, którzy lubią jak coś czasem chrupnie w zblendowanej zupie:)