Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Zupa chlebowa jest pyszna, tania i prosta w przygotowaniu. Polecam:)
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszny domowy salceson, zamiast golonki...
Odsłon: 16833
Płynny karmel jako przyprawa do zup i mięs był używany przez naszą babcię. Pa...
Odsłon: 97
Szukasz pomysłu na szybki, domowy obiad, który zawsze się udaje? Ten makaron...
Odsłon: 314
Szybkie i proste babeczki z tartym jabłkiem bez użycia miksera.
Odsłon: 835
Karminadle to nic innego jak zwyczajowa nazwa kotletów mielonych kuchni śląsk...
Odsłon: 23757
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszny domowy salceson, zamiast golonki...
Odsłon: 16833
Płynny karmel jako przyprawa do zup i mięs był używany przez naszą babcię. Pa...
Odsłon: 97
Szukasz pomysłu na szybki, domowy obiad, który zawsze się udaje? Ten makaron...
Odsłon: 314
Szybkie i proste babeczki z tartym jabłkiem bez użycia miksera.
Odsłon: 835
Karminadle to nic innego jak zwyczajowa nazwa kotletów mielonych kuchni śląsk...
Odsłon: 23757
Składniki
Do gotującego się bulionu wrzucamy pokrojony chleb razowy /najlepiej lekko czerstwy 2-3 dniowy/ i gotujemy na małym ogniu 15-20 min. Następnie miksujemy blenderem i doprawiamy do smaku solą, pieprzem, papryką i mielonym kminkiem /możemy również dodać mieloną czarnuszkę/. Porcje zupy posypujemy świeżym koperkiem oraz czarnuszką i kminkiem w ziarnach - jest to wersja dla tych, którzy lubią jak coś czasem chrupnie w zblendowanej zupie:)