Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Taka pappa alle zucchine. Włoskie smaki. Nie mogłam się oprzeć temu przepisowi. Spróbujcie sami
Dzisiejszy deser to rolada biszkoptowa wypełniona lodami waniliowymi z dodatk...
Odsłon: 50
Szaszłyki z szynki wieprzowej, bananów oraz brzoskwiń z dodatkiem aromatyczne...
Odsłon: 27
Przepis na pyszną i aromatyczną zapiekankę z makaronem, szparagami i kurczaki...
Odsłon: 47
Polecamy tort truflowy doskonały na wszelkiego rodzaju uroczystości. Tort jes...
Odsłon: 322
Sernik przygotowany na majówkę. Przepis jest prosty, łatwy i nieskomplikowany...
Odsłon: 2545
Dzisiejszy deser to rolada biszkoptowa wypełniona lodami waniliowymi z dodatk...
Odsłon: 50
Szaszłyki z szynki wieprzowej, bananów oraz brzoskwiń z dodatkiem aromatyczne...
Odsłon: 27
Przepis na pyszną i aromatyczną zapiekankę z makaronem, szparagami i kurczaki...
Odsłon: 47
Polecamy tort truflowy doskonały na wszelkiego rodzaju uroczystości. Tort jes...
Odsłon: 322
Sernik przygotowany na majówkę. Przepis jest prosty, łatwy i nieskomplikowany...
Odsłon: 2545
Składniki
Czosnek i cebulę obieramy, kroimy w cienkie plasterki. Cukinię myjemy odcinamy końcówki, kroimy wzdłuż i na półplasterki. Warzywa wkładamy do garnka z 1-2 łyżkami oliwy bądź oleju i podsmażamy na średnim ogniu ok. 1 godzinę i 15 min, mieszając od czasu do czasu dolewając trochę wody aby warzywa się nie przypaliły. Cebula i cukinie powinny się zagęścić, zmięknąć i skarmelizować. Kiedy warzywa będą gotowe, wrzucamy suszone warzywa i pieczywo porwane na spore kawałki. Wlewamy litr wrzątku i doprowadzamy do wrzenia. Gotujemy na małym ogniu ok. 10 min. Doprawiamy solą i pieprzem. Na sam koniec wlewamy odrobinę oliwy i wrzucamy drobno posiekane listki mięty. SMACZNEGO!!!