Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pikantna pomidorowo-paprykowa zupa a la mexicana sprawdza się zawsze i zawsze świetnie smakuje. Podaje z chrupiącymi tostami zapiekanymi z żółtym serem lub bagietką z masłem czosnkowo-ziołowym...
Jest pyszna. Polecam na świąteczny obiad, na spotkanie rodzinne.
Odsłon: 962
Prosta sałatka z makaronu orzo, ananasa, selera naciowego, jajek, szynki, ogó...
Odsłon: 409
Delikatna polędwica wieprzowa, aromatyczne dodatki , to super danie obiadowe.
Odsłon: 158
Przepis dnia
Polecam. Duży tort o wyrazistym smaku. Pasuje na każdą okazję.
Odsłon: 2696
Jest pyszna. Polecam na świąteczny obiad, na spotkanie rodzinne.
Odsłon: 962
Prosta sałatka z makaronu orzo, ananasa, selera naciowego, jajek, szynki, ogó...
Odsłon: 409
Delikatna polędwica wieprzowa, aromatyczne dodatki , to super danie obiadowe.
Odsłon: 158
Przepis dnia
Polecam. Duży tort o wyrazistym smaku. Pasuje na każdą okazję.
Odsłon: 2696
Składniki
Cebulę pokroić w piórka i podsmażyć na odrobinie oleju ( w dużym garnczku w którym będziemy przygotowywać zupę ) Następnie dodawać pokrojoną w kostkę paprykę i całość smażyć dobrą chwilę. Równocześnie smażyć mięso na patelni aż się przyrumieni.
Do cebuli i papryki dolać wodę ok 3-4 litrów zagotować dodać przekrojona wzdłuż ostrą papryczkę ( bez pestek) odcedzoną fasolę kukurydzę oraz potłuczone ząbki czosnku- gotować ok 5 min. Dodać usmażone mielone mięso gotować kolejne 5 min. Wyciągnąć ostrą papryczkę-nie będzie już potrzebna.
Dodać koncentrat pomidorowy i krojone pomidory następnie przyprawy wg uznania UWAGA dzięki papryczce zupa jest już pikantna z przyprawą meksykańską radzę uważać... za to słodka mielona papryka wskazana.
Całość pogotować jeszcze ok 5-10 min na małym ogniu. Uważam że ta zupa jest lepsza na 2gi dzień smaki się przegryzają. Można na sam środek miski dać kapkę śmietany-łagodzi trochę ostrość... SMACZNEGO...!!!