Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pikantna pomidorowo-paprykowa zupa a la mexicana sprawdza się zawsze i zawsze świetnie smakuje. Podaje z chrupiącymi tostami zapiekanymi z żółtym serem lub bagietką z masłem czosnkowo-ziołowym...
Schabowe po zakopiańsku to długo marynowane w cebuli i czosnku kotlety o wyją...
Odsłon: 8001
Łosoś pieczony na szpinaku z dodatkiem migdałów i aromatycznego sosu może być...
Odsłon: 346
Wyśmienite ciasto o makowo -kokosowym spodzie, kremie budyniowym i ciasteczka...
Odsłon: 3445
Przepis dnia
Chicken burger z dodatkiem karmelizowanych pieczarek. Gorąco polecam!
Odsłon: 625
Schabowe po zakopiańsku to długo marynowane w cebuli i czosnku kotlety o wyją...
Odsłon: 8001
Łosoś pieczony na szpinaku z dodatkiem migdałów i aromatycznego sosu może być...
Odsłon: 346
Wyśmienite ciasto o makowo -kokosowym spodzie, kremie budyniowym i ciasteczka...
Odsłon: 3445
Przepis dnia
Chicken burger z dodatkiem karmelizowanych pieczarek. Gorąco polecam!
Odsłon: 625
Składniki
Cebulę pokroić w piórka i podsmażyć na odrobinie oleju ( w dużym garnczku w którym będziemy przygotowywać zupę ) Następnie dodawać pokrojoną w kostkę paprykę i całość smażyć dobrą chwilę. Równocześnie smażyć mięso na patelni aż się przyrumieni.
Do cebuli i papryki dolać wodę ok 3-4 litrów zagotować dodać przekrojona wzdłuż ostrą papryczkę ( bez pestek) odcedzoną fasolę kukurydzę oraz potłuczone ząbki czosnku- gotować ok 5 min. Dodać usmażone mielone mięso gotować kolejne 5 min. Wyciągnąć ostrą papryczkę-nie będzie już potrzebna.
Dodać koncentrat pomidorowy i krojone pomidory następnie przyprawy wg uznania UWAGA dzięki papryczce zupa jest już pikantna z przyprawą meksykańską radzę uważać... za to słodka mielona papryka wskazana.
Całość pogotować jeszcze ok 5-10 min na małym ogniu. Uważam że ta zupa jest lepsza na 2gi dzień smaki się przegryzają. Można na sam środek miski dać kapkę śmietany-łagodzi trochę ostrość... SMACZNEGO...!!!