Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Kanapka z kiełbaską, którą możesz zabrać na drugie śniadanie lub podać jako przekąskę na różnych imprezach.
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 10637
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4786
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 878
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 9060
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1337
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 10637
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4786
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 878
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 9060
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1337
Składniki
1. Do rondelka wlewam mleko, wsypuję cukier, dodaję masło i gotuję do chwili rozpuszczenia się masła. Następnie dodaję drożdże, mieszam i studzę. 2. Do miski wsypuję mąkę, sól, wbijam jajka, wlewam mleko z masłem oraz drożdżami. Ciasto wyrabiam i odstawiam na jedną godzinę do wyrośnięcia. 3. Wyrośnięte ciasto wykładam na oprószony blat mąką. Ciasto rozwałkowuję w formie prostokąta, kroję na 10 podłużnych pasków o szerokości 2 cm.
4. Każdą berlinkę owijam spiralnie paskiem ciasta.
5. Owinięte kiełbaski układam na blasze wyłożonej papierem do pieczenia, smaruję roztrzepanym jajkiem, posypuje sezamem. 6. Piekę w rozgrzanym piekarniku 10 minut w 250°C.
7.Kanapki gotowe, podaję z ketchupem.
Smacznego