Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Kanapka z kiełbaską, którą możesz zabrać na drugie śniadanie lub podać jako przekąskę na różnych imprezach.
Szybciutka i smaczna żelka owocowa. Orzeźwi smak każdego ciasta.
Odsłon: 229
Polędwica należy do tej partii wieprzowiny, którą trudno jest zrobić na soczy...
Odsłon: 22479
Bardzo prosta, szybka w wykonaniu i smaczna sałatka do obiadu że składników z...
Odsłon: 247
Szybciutka i smaczna żelka owocowa. Orzeźwi smak każdego ciasta.
Odsłon: 229
Polędwica należy do tej partii wieprzowiny, którą trudno jest zrobić na soczy...
Odsłon: 22479
Bardzo prosta, szybka w wykonaniu i smaczna sałatka do obiadu że składników z...
Odsłon: 247
Składniki
1. Do rondelka wlewam mleko, wsypuję cukier, dodaję masło i gotuję do chwili rozpuszczenia się masła. Następnie dodaję drożdże, mieszam i studzę. 2. Do miski wsypuję mąkę, sól, wbijam jajka, wlewam mleko z masłem oraz drożdżami. Ciasto wyrabiam i odstawiam na jedną godzinę do wyrośnięcia. 3. Wyrośnięte ciasto wykładam na oprószony blat mąką. Ciasto rozwałkowuję w formie prostokąta, kroję na 10 podłużnych pasków o szerokości 2 cm.
4. Każdą berlinkę owijam spiralnie paskiem ciasta.
5. Owinięte kiełbaski układam na blasze wyłożonej papierem do pieczenia, smaruję roztrzepanym jajkiem, posypuje sezamem. 6. Piekę w rozgrzanym piekarniku 10 minut w 250°C.
7.Kanapki gotowe, podaję z ketchupem.
Smacznego