Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
To idealna przekąska. Babeczki przygotuje się bardzo szybko, a swoim smakiem zachwycą nawet najbardziej wybrednych smakoszy. Smakują bowiem pysznie na ciepło i na zimno.
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 5392
Sałatka do obiadu. Pasuje i do mięsa i do ryby. Może być też samodzielną prze...
Odsłon: 910
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 11840
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5087
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 1352
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 5392
Sałatka do obiadu. Pasuje i do mięsa i do ryby. Może być też samodzielną prze...
Odsłon: 910
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 11840
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5087
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 1352
Składniki
Masło roztopić w rondelku, lekko wystudzić. W misce połączyć mąkę z proszkiem do pieczenia, solą, cukrem i jedną łyżką maku. Cebulę obrać i pokroić w grubą kostkę, zeszklić na oliwie i doprawić przyprawą warzywną. Do cebuli dodać 2 łyżki maku i wymieszać. Cebule przełożyć do miski z mąką i dokładnie wymieszać. Jajka roztrzepać z mlekiem, a następnie dodać do masła i dokładnie wymieszać. Płynne składniki połączyć z mąką i całość dokładnie wymieszać (ciasto nie musi być gładkie). Masę nakładać do 2/3 wysokości foremek. Babeczki piec przez 20-25 minut w piekarniku nagrzanym do 190 stopni.