Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
To idealna przekąska. Babeczki przygotuje się bardzo szybko, a swoim smakiem zachwycą nawet najbardziej wybrednych smakoszy. Smakują bowiem pysznie na ciepło i na zimno.
Jest potrawą turecką. Mielone z mieszanką przypraw są wyśmienite. Smakują i p...
Odsłon: 31
Ekspresowa przekąska pełna smaku.
Odsłon: 18
Dzisiaj danie z podrobów czyli ozorki w sosie chrzanowym , danie proste i łat...
Odsłon: 25
Jest potrawą turecką. Mielone z mieszanką przypraw są wyśmienite. Smakują i p...
Odsłon: 31
Ekspresowa przekąska pełna smaku.
Odsłon: 18
Dzisiaj danie z podrobów czyli ozorki w sosie chrzanowym , danie proste i łat...
Odsłon: 25
Składniki
Masło roztopić w rondelku, lekko wystudzić. W misce połączyć mąkę z proszkiem do pieczenia, solą, cukrem i jedną łyżką maku. Cebulę obrać i pokroić w grubą kostkę, zeszklić na oliwie i doprawić przyprawą warzywną. Do cebuli dodać 2 łyżki maku i wymieszać. Cebule przełożyć do miski z mąką i dokładnie wymieszać. Jajka roztrzepać z mlekiem, a następnie dodać do masła i dokładnie wymieszać. Płynne składniki połączyć z mąką i całość dokładnie wymieszać (ciasto nie musi być gładkie). Masę nakładać do 2/3 wysokości foremek. Babeczki piec przez 20-25 minut w piekarniku nagrzanym do 190 stopni.