Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
To idealna przekąska. Babeczki przygotuje się bardzo szybko, a swoim smakiem zachwycą nawet najbardziej wybrednych smakoszy. Smakują bowiem pysznie na ciepło i na zimno.
Delikatne roladki z piersi kurczaka nadziane fasolką szparagową. Proste danie...
Odsłon: 1211
Duszone żeberka podane z ziemniakami polanymi sosem oraz z marynowanymi ogórk...
Odsłon: 327
To koktajl w wersji wytrawnej, ale na pewno zasmakuje nie tylko dorosłym. Jes...
Odsłon: 37
Delikatne roladki z piersi kurczaka nadziane fasolką szparagową. Proste danie...
Odsłon: 1211
Duszone żeberka podane z ziemniakami polanymi sosem oraz z marynowanymi ogórk...
Odsłon: 327
To koktajl w wersji wytrawnej, ale na pewno zasmakuje nie tylko dorosłym. Jes...
Odsłon: 37
Składniki
Masło roztopić w rondelku, lekko wystudzić. W misce połączyć mąkę z proszkiem do pieczenia, solą, cukrem i jedną łyżką maku. Cebulę obrać i pokroić w grubą kostkę, zeszklić na oliwie i doprawić przyprawą warzywną. Do cebuli dodać 2 łyżki maku i wymieszać. Cebule przełożyć do miski z mąką i dokładnie wymieszać. Jajka roztrzepać z mlekiem, a następnie dodać do masła i dokładnie wymieszać. Płynne składniki połączyć z mąką i całość dokładnie wymieszać (ciasto nie musi być gładkie). Masę nakładać do 2/3 wysokości foremek. Babeczki piec przez 20-25 minut w piekarniku nagrzanym do 190 stopni.