Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
To idealna przekąska. Babeczki przygotuje się bardzo szybko, a swoim smakiem zachwycą nawet najbardziej wybrednych smakoszy. Smakują bowiem pysznie na ciepło i na zimno.
Smaczne i proste w przygotowaniu kotlety mielone z mięsa wieprzowo - wołowego.
Odsłon: 794
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 5606
Przepis dnia
Lekka warzywna zapiekanka z ziemniakami, cukinią i białym serem. Warto trochę...
Odsłon: 9462
W takim wydaniu kalarepa rozejdzie się w kilka minut. Kalarepa obtoczona jest...
Odsłon: 216
Smaczne i proste w przygotowaniu kotlety mielone z mięsa wieprzowo - wołowego.
Odsłon: 794
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 5606
Przepis dnia
Lekka warzywna zapiekanka z ziemniakami, cukinią i białym serem. Warto trochę...
Odsłon: 9462
W takim wydaniu kalarepa rozejdzie się w kilka minut. Kalarepa obtoczona jest...
Odsłon: 216
Składniki
Filet z kurczaka opłukać, osuszyć, pokroić na niewielkie kawałki. Cebulę oczyścić, pokroić w kostkę. 2-3 łyżki masła rozgrzać na patelni, dodać mięso, podsmażyć kilka minut. Dodać cebulę, po chwili dołożyć mrożone warzywa i szpinak, smażyć 5-7minut pod przykryciem, po czym wymieszać. Całość smażyć, do momentu aż warzywa zmiękną. Śmietanę doprawić sola i pieprzem. Całość dodać do farszu. Dokładnie wymieszać i odstawić.
Ciasto francuskie rozwinąć i pociąć na kwadraty (wraz z papierem) o boku około 8cm. Wyłożyć nimi formy do muffinek. Babeczki wypełnić farszem. Na środek każdej babeczki można dać odrobinę startego żółtego sera. Rogi kwadratów złożyć do środka. Babeczki piec 20-25minut w temperaturze 200st. na złoty kolor.
Polecam.