Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
uwielbiam ciasto kruch-drożdżowe, nie wymaga duzo pracy, zawsze się udaje a sam wypiek nie jest suchy ani tłusty, mnie zostały upieczone babeczki, włożyłam do pojemnika i zamroziłam, przydały sie na inną okazję
Godna polecenia konserwa z szynki wieprzowej z galaretką w słoiczku. Idealna...
Odsłon: 32778
Przepis dnia
Bardzo smaczna, soczysta wędlinka uwędzona metodą garnkową, w garnku.
Odsłon: 533
Idealne danie na majówkę!
Odsłon: 81
Sałatka Zielonej Bogini: nazwa wszystko wyjaśnia, bo chyba nie można przygoto...
Odsłon: 7777
Godna polecenia konserwa z szynki wieprzowej z galaretką w słoiczku. Idealna...
Odsłon: 32778
Przepis dnia
Bardzo smaczna, soczysta wędlinka uwędzona metodą garnkową, w garnku.
Odsłon: 533
Idealne danie na majówkę!
Odsłon: 81
Sałatka Zielonej Bogini: nazwa wszystko wyjaśnia, bo chyba nie można przygoto...
Odsłon: 7777
Składniki
1. na stolnicę wysypać mąkę, dodać sól, proszek do pieczenia i masło, posiekać, w kubeczku wymieszać śmietanę, cukier i drożdże, odstawić na chwilę, wlać do mąki, dodać jajka, szybko wyrobić ciasto, odstawić na 20 min, z ciasta wykrawać kółka, wylepiać foremki (ja piekłam w foremkach silikonowych), wstawić nagrzanego piekarnika, piec ok 20 min w 180 st, 2. mięso umyć, odkroić wszelkie tłuste kawałki, drobno pokroić, wytopić na patelni, pozostałe mięso pokroić w drobną kostkę, dodać do tłuszczu na patelni, podsmażyć, dodać posiekaną cebulę i czosnek, chwile smażyć, dodać liśc laurowy, łyzkę sosu sojowego, podlać gorącą wodą, dusić pod przykryciem, doprawić solą i pieprzem, odparować resztę płynu, gorącym mięsem napełnić ciepłe babeczki, jak przestygną też są pyszne, można polać dowolnym, zimnym sosem smacznego