Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
uwielbiam ciasto kruch-drożdżowe, nie wymaga duzo pracy, zawsze się udaje a sam wypiek nie jest suchy ani tłusty, mnie zostały upieczone babeczki, włożyłam do pojemnika i zamroziłam, przydały sie na inną okazję
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 972
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4240
Pierniczki na miodzie gryczanym są pyszne, mięciutkie i bardzo aromatyczne. T...
Odsłon: 533
Proste, pyszne ciasto budyniowe z kokosem na ciasteczkach petit beurre, polan...
Odsłon: 913
Przepis dnia
Krokiety z mięsem z rosołu to doskonały pomysł na obiad. Mięso niezbyt smaczn...
Odsłon: 3834
Przepis dnia
Chicken burger z dodatkiem karmelizowanych pieczarek. Gorąco polecam!
Odsłon: 780
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 972
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4240
Pierniczki na miodzie gryczanym są pyszne, mięciutkie i bardzo aromatyczne. T...
Odsłon: 533
Proste, pyszne ciasto budyniowe z kokosem na ciasteczkach petit beurre, polan...
Odsłon: 913
Przepis dnia
Krokiety z mięsem z rosołu to doskonały pomysł na obiad. Mięso niezbyt smaczn...
Odsłon: 3834
Przepis dnia
Chicken burger z dodatkiem karmelizowanych pieczarek. Gorąco polecam!
Odsłon: 780
Składniki
1. na stolnicę wysypać mąkę, dodać sól, proszek do pieczenia i masło, posiekać, w kubeczku wymieszać śmietanę, cukier i drożdże, odstawić na chwilę, wlać do mąki, dodać jajka, szybko wyrobić ciasto, odstawić na 20 min, z ciasta wykrawać kółka, wylepiać foremki (ja piekłam w foremkach silikonowych), wstawić nagrzanego piekarnika, piec ok 20 min w 180 st, 2. mięso umyć, odkroić wszelkie tłuste kawałki, drobno pokroić, wytopić na patelni, pozostałe mięso pokroić w drobną kostkę, dodać do tłuszczu na patelni, podsmażyć, dodać posiekaną cebulę i czosnek, chwile smażyć, dodać liśc laurowy, łyzkę sosu sojowego, podlać gorącą wodą, dusić pod przykryciem, doprawić solą i pieprzem, odparować resztę płynu, gorącym mięsem napełnić ciepłe babeczki, jak przestygną też są pyszne, można polać dowolnym, zimnym sosem smacznego