Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis na babeczki z kawałkami czekolady
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 1659
Dzień dobry mam dziś dla was przepis na pyszny biszkopt bez proszku do piecze...
Odsłon: 1439
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 1453
Świąteczny makowiec na kruchym spodzie, z polewą czekoladową. Przepyszne bożo...
Odsłon: 1609
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 1659
Dzień dobry mam dziś dla was przepis na pyszny biszkopt bez proszku do piecze...
Odsłon: 1439
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 1453
Świąteczny makowiec na kruchym spodzie, z polewą czekoladową. Przepyszne bożo...
Odsłon: 1609
Składniki
Margarynę rozpuścić, wystudzić. Przestudzoną margarynę wlewamy do wysokiego naczynia, pojedynczo dodajemy jajka i dokładnie po każdym jajku miksujemy. Po dodaniu wszystkich jajek dodajemy proszek do pieczenia, cukier waniliowy. Dokładnie wszystko miksujemy na jednolita masę przez ok 5 minut. Po wymieszaniu dodajemy szczyptę soli, miód oraz mleko. Na koniec dodajemy mąkę. Tabliczkę czekolady dzielimy na dwie części ¾ trzemy na tarce i dodajemy do ciasta. Natomiast ¼ kroimy na małe kawałki. Ciasto przekładamy do papilotek i posypujemy pokrojoną czekoladą. Pieczemy ok 20 minut w temperaturze 200 stopni.