Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis na babeczki z kawałkami czekolady
Przepis dnia
Proponuję dziś przepis na pyszne ciasto Rafaello, na biszkopcie, z delikatnym...
Odsłon: 34636
Tosty grillowane jak szaszłyki z masłem ziołowym i serem
Odsłon: 893
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 178
Bardzo smaczna sałatka z tuńczyka z rzodkiewką. Prosta, smaczna i szybka w wy...
Odsłon: 3838
Przepis dnia
Proponuję dziś przepis na pyszne ciasto Rafaello, na biszkopcie, z delikatnym...
Odsłon: 34636
Tosty grillowane jak szaszłyki z masłem ziołowym i serem
Odsłon: 893
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 178
Bardzo smaczna sałatka z tuńczyka z rzodkiewką. Prosta, smaczna i szybka w wy...
Odsłon: 3838
Składniki
Margarynę rozpuścić, wystudzić. Przestudzoną margarynę wlewamy do wysokiego naczynia, pojedynczo dodajemy jajka i dokładnie po każdym jajku miksujemy. Po dodaniu wszystkich jajek dodajemy proszek do pieczenia, cukier waniliowy. Dokładnie wszystko miksujemy na jednolita masę przez ok 5 minut. Po wymieszaniu dodajemy szczyptę soli, miód oraz mleko. Na koniec dodajemy mąkę. Tabliczkę czekolady dzielimy na dwie części ¾ trzemy na tarce i dodajemy do ciasta. Natomiast ¼ kroimy na małe kawałki. Ciasto przekładamy do papilotek i posypujemy pokrojoną czekoladą. Pieczemy ok 20 minut w temperaturze 200 stopni.