Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
babeczki upieklam z mojego ulubionego ciasta krucho-drozdzowego, z podanych proporcji wyjdzie ok 35 babeczek
Polecam. Mrożone warzywa sprawdzają się w sałatkach.
Odsłon: 262
Risotto bardzo często gości w moim domu. To danie, które za każdym razem może...
Odsłon: 1096
Polecam. Mrożone warzywa sprawdzają się w sałatkach.
Odsłon: 262
Risotto bardzo często gości w moim domu. To danie, które za każdym razem może...
Odsłon: 1096
Składniki
1. do miski wsypac 2 lyzki maki, lyzeczke cukru, dodac pokruszone drozdze i smietane, wymieszac, postawic w cieplym miejscu do wyrosniecia, 2. na stolnice wysypac make, dodac proszek do pieczenie i sol, posiekac z maslem, dodac jajka i wyrosniety zaczyn, zarobic ciasto, w razie potrzeby dodac lyzke smietany, ciasto zostawic w temperaturze pokojowej na ok 30 min, 3. kurczaka pokroic w drobna kostke, rozgrzac lyzke oleju, podsmazyc kurczaka na rumiano, posypac przyprawa do kurczaka, 4. warzywa obrac, pokroic drobno, rozgrzac lyzke oleju, wrzucic posiekana cebule i czosnek, podsmazyc, po chwili dodac marchew, selera i pora, oraz podsmazonego kurczaka, dusic do miekkosci, (podlewac niewielka iloscia goracej wody) dodac koncentrat, oregano doprawic do smaku, 5. ciasto rozwalkowac na grubosc 3 mm, wykrawac kolka o srednicy 10 cm, wylepiac nimi foremki do babeczek, wstawic do piekarnika nagrzanego do 180 st, piec na rumiano ok 20 min, 6. cieple babeczki napelniac goracym farszem, posypac serem, zapiec chwile w piekarniku do rozpuszczenia sera smacznego