Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
babeczki upieklam z mojego ulubionego ciasta krucho-drozdzowego, z podanych proporcji wyjdzie ok 35 babeczek
1. do miski wsypac 2 lyzki maki, lyzeczke cukru, dodac pokruszone drozdze i smietane, wymieszac, postawic w cieplym miejscu do wyrosniecia,
2. na stolnice wysypac make, dodac proszek do pieczenie i sol, posiekac z maslem, dodac jajka i wyrosniety zaczyn, zarobic ciasto, w razie potrzeby dodac lyzke smietany, ciasto zostawic w temperaturze pokojowej na ok 30 min,
3. kurczaka pokroic w drobna kostke, rozgrzac lyzke oleju, podsmazyc kurczaka na rumiano, posypac przyprawa do kurczaka,
4. warzywa obrac, pokroic drobno, rozgrzac lyzke oleju, wrzucic posiekana cebule i czosnek, podsmazyc, po chwili dodac marchew, selera i pora, oraz podsmazonego kurczaka, dusic do miekkosci, (podlewac niewielka iloscia goracej wody) dodac koncentrat, oregano doprawic do smaku,
5. ciasto rozwalkowac na grubosc 3 mm, wykrawac kolka o srednicy 10 cm, wylepiac nimi foremki do babeczek, wstawic do piekarnika nagrzanego do 180 st, piec na rumiano ok 20 min,
6. cieple babeczki napelniac goracym farszem, posypac serem, zapiec chwile w piekarniku do rozpuszczenia sera
smacznego
Kolejne szybkie danie z warzywami. Bardzo lubimy warzywa, takie podduszane, w...
Odsłon: 877
Filety z kurczaka z warzywami, o azjatyckim smaku.
Odsłon: 5000
Składniki
1. do miski wsypac 2 lyzki maki, lyzeczke cukru, dodac pokruszone drozdze i smietane, wymieszac, postawic w cieplym miejscu do wyrosniecia, 2. na stolnice wysypac make, dodac proszek do pieczenie i sol, posiekac z maslem, dodac jajka i wyrosniety zaczyn, zarobic ciasto, w razie potrzeby dodac lyzke smietany, ciasto zostawic w temperaturze pokojowej na ok 30 min, 3. kurczaka pokroic w drobna kostke, rozgrzac lyzke oleju, podsmazyc kurczaka na rumiano, posypac przyprawa do kurczaka, 4. warzywa obrac, pokroic drobno, rozgrzac lyzke oleju, wrzucic posiekana cebule i czosnek, podsmazyc, po chwili dodac marchew, selera i pora, oraz podsmazonego kurczaka, dusic do miekkosci, (podlewac niewielka iloscia goracej wody) dodac koncentrat, oregano doprawic do smaku, 5. ciasto rozwalkowac na grubosc 3 mm, wykrawac kolka o srednicy 10 cm, wylepiac nimi foremki do babeczek, wstawic do piekarnika nagrzanego do 180 st, piec na rumiano ok 20 min, 6. cieple babeczki napelniac goracym farszem, posypac serem, zapiec chwile w piekarniku do rozpuszczenia sera smacznego
Przepisy Przekąski
Przekąski
Pomidory z mozzarellą z grilla
Przekąski
Szparagi w cieście francuskim
Przekąski
Soczysta grillowana karkówka
Przekąski
Szaszłyki drobiowe
Pomidory z mozzarellą z grilla
Podstawą udanego grilla są ciekawe i smakowite dodatki!
Odsłon: 35
Szparagi w cieście francuskim
Szukasz pomysłu na szparagi, jednak nie chcesz ich potraktować jako składnik...
Odsłon: 201