Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Śledź to ryba i to piękna, i bardzo smaczna :) Pojawia się najczęściej w okolicach świąt i postu, a w końcu są ostatki :) Dzisiejsza propozycja to połączenie przepysznych młodych ziemniaków i śledzi z oliwkami ;) Chcecie spróbować? :)
Paszteciki krucho-drożdżowe w tym przepisie inspirowane są smakami i tradycyj...
Odsłon: 112945
Zupa z wiśni zerwanych prosto z drzewa, świeżych i dorodnych to smak naszego...
Odsłon: 277
Przepis na pyszne i mocno kremowe risotto z bobem, boczkiem i prażonymi ziarn...
Odsłon: 603
Sprawdzony przepis na zaprawę do karkówki. Mięso, które w niej poleży jest so...
Odsłon: 506
Placek jarosza to znakomita propozycja na lekki lunch. Puszyste ciasto z doda...
Odsłon: 904
Paszteciki krucho-drożdżowe w tym przepisie inspirowane są smakami i tradycyj...
Odsłon: 112945
Zupa z wiśni zerwanych prosto z drzewa, świeżych i dorodnych to smak naszego...
Odsłon: 277
Przepis na pyszne i mocno kremowe risotto z bobem, boczkiem i prażonymi ziarn...
Odsłon: 603
Sprawdzony przepis na zaprawę do karkówki. Mięso, które w niej poleży jest so...
Odsłon: 506
Placek jarosza to znakomita propozycja na lekki lunch. Puszyste ciasto z doda...
Odsłon: 904
Składniki
Ziemniaki gotujemy i rozgniatamy praską. Dodajemy masło, mleko i jajko, i dokładnie mieszamy. Formę na babeczki smarujemy tłuszczem i nakładamy po łyżce masy ziemniaczanej, następnie na to kładziemy po kawałku śledzia i oliwki. Przykrywamy z wierzchu masą i wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 200℃. Pieczemy około 20 minut. Dekorujemy całymi lub pokruszonymi pistacjami. Smacznego!