Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Śledź to ryba i to piękna, i bardzo smaczna :) Pojawia się najczęściej w okolicach świąt i postu, a w końcu są ostatki :) Dzisiejsza propozycja to połączenie przepysznych młodych ziemniaków i śledzi z oliwkami ;) Chcecie spróbować? :)
Jedliście kiedyś surowe ogórki na ciepło? Ja pierwszy raz i przyznam, że na p...
Odsłon: 94
Czarny bez w Wielkopolsce nazywany jest hyćką i rośnie dosłownie wszędzie. Z...
Odsłon: 1762
Propozycja sosu do różnych potraw, szczególnie dla tych, którzy lubią pikantn...
Odsłon: 46
Jeżeli ktoś lubi takie potrawy, polecam. W każdym regionie Polski ma inną naz...
Odsłon: 1594
Jedliście kiedyś surowe ogórki na ciepło? Ja pierwszy raz i przyznam, że na p...
Odsłon: 94
Czarny bez w Wielkopolsce nazywany jest hyćką i rośnie dosłownie wszędzie. Z...
Odsłon: 1762
Propozycja sosu do różnych potraw, szczególnie dla tych, którzy lubią pikantn...
Odsłon: 46
Jeżeli ktoś lubi takie potrawy, polecam. W każdym regionie Polski ma inną naz...
Odsłon: 1594
Składniki
Ziemniaki gotujemy i rozgniatamy praską. Dodajemy masło, mleko i jajko, i dokładnie mieszamy. Formę na babeczki smarujemy tłuszczem i nakładamy po łyżce masy ziemniaczanej, następnie na to kładziemy po kawałku śledzia i oliwki. Przykrywamy z wierzchu masą i wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 200℃. Pieczemy około 20 minut. Dekorujemy całymi lub pokruszonymi pistacjami. Smacznego!