Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
czyli szybki sposób na czerstwą bagietkę ;-)
Przepis dnia
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 3906
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 415056
Kapusta należy do potraw wigilijnych obowiązkowych w wielu regionach Polski....
Odsłon: 2447
Przepis dnia
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 3906
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 415056
Kapusta należy do potraw wigilijnych obowiązkowych w wielu regionach Polski....
Odsłon: 2447
Składniki
Bagietki nacinamy wzdłuż całej długości. Kiełbaski kroimy w grube plasterki, a ser (np. goudę) ścieramy na małych oczkach.
W nacięcie każdej bagietki wkładamy po dwie pocięte kiełbaski i po połowie sera.
Jajka roztrzepujemy, solimy, pieprzymy i równomiernie rozlewamy w nacięcia bagietek. Całość zapiekamy w piekarniku rozgrzanym do 200 st. C przez ok. 15 min.
Gotowe zapiekanki posypujemy posiekanym szczypiorkiem i gotowe. Smacznego !!!