Do góry

Przekąski Przepis na:

Bagietka z białą kiełbaską

Bagietka z białą kiełbaską

Autor:

Przepisów i artykułów: 54 Ocena: 1764

Dodano:

Odsłon: 210

czyli szybki sposób na czerstwą bagietkę ;-)

Składniki

  • mała bagietka - 2 szt.
  • białe cienkie kiełbaski - 4 szt.
  • żółty ser - 75 g
  • jajka - 3 szt.
  • szczypiorek - 1 pęczek
  • sól, pieprz
1-2 os. 30 min łatwe tanie
Reklama
Reklama

Przygotowanie

  1. Bagietki nacinamy wzdłuż całej długości. Kiełbaski kroimy w grube plasterki, a ser (np. goudę) ścieramy na małych oczkach.

  2. W nacięcie każdej bagietki wkładamy po dwie pocięte kiełbaski i po połowie sera.

  3. Jajka roztrzepujemy, solimy, pieprzymy i równomiernie rozlewamy w nacięcia bagietek. Całość zapiekamy w piekarniku rozgrzanym do 200 st. C przez ok. 15 min.

  4. Gotowe zapiekanki posypujemy posiekanym szczypiorkiem i gotowe. Smacznego !!!

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń