Do góry

Przekąski Przepis na:

Bajgiel z indykiem, szpinakiem i kremem miodowo-musztardowym

Bajgiel z indykiem, szpinakiem i kremem miodowo-musztardowym

Autor:

Przepisów i artykułów: 294 Ocena: 5651

Dodano:

Odsłon: 145

Kiedy tylko pojawia sie mlody szpinak, robie kanapki o nieprzecietnym smaku. Chuda wedlina, najlepiej z indyka lub kurczaka (moze byc równiez gotowana szynka) kombinuje sie doskonale z bardzo prostym kremem miodowo-musztardowym, listkami mlodego szpinaku i cienkimi plasterkami mango.

Składniki

  • 1 wieloziarnisty bajgiel
  • 2 łyżki śmietankowego sera
  • 2 łyżeczki musztardy ziołowej
  • 1 łyżeczka miodu
  • pieprz
  • garść młodego szpinaku
  • 4 cienkie plastry kiełbasy z indyka lub innej
  • 1/2 mango
1-2 os. 15 min łatwe przystępne
Reklama
Reklama
Bajgiel z indykiem, szpinakiem i kremem miodowo-musztardowym

Przygotowanie

  1. Serek smietankowy zmieszac z musztarda ziolowa i miodem, az powstanie gladki krem, Doprawic odrobina pieprzu.
    Podpiec bajgla na tosterze przez 4 minuty, przekroic, posmarowac obydwie polówki kremem, spód wylozyc dodatkowo listkami szpinaku. Na szpinak polozyc zwiniete plasterki wedliny i na wierzch cienko pokrojone plasterki mango.

  2. Kanapke przykryc posmarowana kremem druga polówka i lekko docisnac.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (3)

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń