Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczne i zdrowe danie. Bakłażan inaczej oberżyna lub gruszka miłości, to warzywo, które warto często używać w domowym menu, ponieważ posiada niezwykłą moc w walce z wolnymi rodnikami
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 9592
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1106
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4441
Nasza babcia Ksenia gotowała na wigilię zupę grzybową z kaszą gryczaną. Jedli...
Odsłon: 209
Nie ma nic pyszniejszego niż miękkie, korzenne, aromatyczne pierniki toruński...
Odsłon: 20894
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 9592
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1106
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4441
Nasza babcia Ksenia gotowała na wigilię zupę grzybową z kaszą gryczaną. Jedli...
Odsłon: 209
Nie ma nic pyszniejszego niż miękkie, korzenne, aromatyczne pierniki toruński...
Odsłon: 20894
Składniki
Bakłażany pokroić na równe plastry, posolić i zostawić na 15 minut, a następnie wypłukać pod wodą, wysuszyć papierowym ręcznikiem i krótko obsmażyć z obu stron na mocno rozgrzanym oleju.
Pomidory pokroić na plastry, cebulę na cienkie plastry, a paprykę na paseczki.
Folię aluminiową rozłożyć na blasze, a na niej kolejno plaster bakłażana, pomidora, cebuli, paprykę, delikatnie oprószyć solą, pieprzem i ziołami, na wierzch położyć plaster sera i jeszcze raz powtórzyć kończąc na serze.
Wstawić do nagrzanego do 200st.C piekarnika i piec 10 minut. Gorące podawać z ciemnym pieczywem. SMACZNEGO! Zdjęcie potrawy zrobiłam przed upieczeniem.