Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczne i zdrowe danie. Bakłażan inaczej oberżyna lub gruszka miłości, to warzywo, które warto często używać w domowym menu, ponieważ posiada niezwykłą moc w walce z wolnymi rodnikami
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 11981
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1329
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
Odsłon: 12647
Wyjątkowy w smaku, tradycyjny śledź w pysznej zalewie. W naszym domu raczej n...
Odsłon: 3932
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 11981
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1329
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
Odsłon: 12647
Wyjątkowy w smaku, tradycyjny śledź w pysznej zalewie. W naszym domu raczej n...
Odsłon: 3932
Składniki
Bakłażany pokroić na równe plastry, posolić i zostawić na 15 minut, a następnie wypłukać pod wodą, wysuszyć papierowym ręcznikiem i krótko obsmażyć z obu stron na mocno rozgrzanym oleju.
Pomidory pokroić na plastry, cebulę na cienkie plastry, a paprykę na paseczki.
Folię aluminiową rozłożyć na blasze, a na niej kolejno plaster bakłażana, pomidora, cebuli, paprykę, delikatnie oprószyć solą, pieprzem i ziołami, na wierzch położyć plaster sera i jeszcze raz powtórzyć kończąc na serze.
Wstawić do nagrzanego do 200st.C piekarnika i piec 10 minut. Gorące podawać z ciemnym pieczywem. SMACZNEGO! Zdjęcie potrawy zrobiłam przed upieczeniem.