Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Prosty przepis na smaczną przekąskę lub na obiad.
Uszka z grzybami to jedna z obowiązkowych pozycji na wigilijnym stole. W wiel...
Odsłon: 1267
Polecam. Piernik miodem i przyprawami korzennymi stoi i ten taki jest.
Odsłon: 2915
Polecam. Troszkę pracochłonne, ale warto zrobić.
Odsłon: 1009
Polecm. Ja oczywiście zaraz dodałabym np żurawinę, orzechy, ale takie było ży...
Odsłon: 1776
Uszka z grzybami to jedna z obowiązkowych pozycji na wigilijnym stole. W wiel...
Odsłon: 1267
Polecam. Piernik miodem i przyprawami korzennymi stoi i ten taki jest.
Odsłon: 2915
Polecam. Troszkę pracochłonne, ale warto zrobić.
Odsłon: 1009
Polecm. Ja oczywiście zaraz dodałabym np żurawinę, orzechy, ale takie było ży...
Odsłon: 1776
Składniki
Wykonanie: Bataty dokładnie wyszorować, i gotować około 25 minut w zależności od wielkości, odcedzić i ostudzić. Cebulę obrać, pokroić w piórka, a czosnek drobno posiekać. Na patelni rozgrzać olej, wrzucić mięso smażyć około 15 minut stale mieszając, żeby nie zbiło się w grudki. Dodać cebulę(część odłożyć do dekoracji) i smażyć jeszcze przez 10 minut. Dołożyć rodzynki, dusić przez 3 minuty na małym ogniu. Przyprawić sokiem z cytryny, miodem, solą i pieprzem do smaku. Bataty przekroić na pół, wydrążyć miąższ, rozgnieść widelcem, dodać do mięsa i dokładnie wymieszać. Nadziewać wydrążone bataty, posypać startym serem. Wstawić do piekarnika nagrzanego do 200 stopni i zapiec przez około 15 minut. Udekorować świeżą bazylią i piórkami cebuli.