Do góry

Przekąski Przepis na:

Batony truflowe z płatków owsianych

Batony truflowe z płatków owsianych

Autor:

Przepisów i artykułów: 619 Ocena: 11185

Dodano:

Odsłon: 1068

Jak batony to lepiej z własnej małej produkcji. Ten jest zdrowszy i tańszy od kupnego a w smaku przypomina irysy.

Składniki

  • Płatki owsiane górskie 110 g
  • kakao 1 czubata łyżka
  • kawa rozpuszczalna 1/2 łyżeczki
  • 3-3,5 łyżki mleka
  • cukier 90 g
  • margaryna 50 g
  • rum lub zapach rumowy
  • 1 łyżka rodzynek
5-6 os. 15 min łatwe przystępne
Reklama
Reklama

Przygotowanie

  1. W małym saganku zagotować mleko z cukrem, margaryną, kakao, kawą i rodzynkami.
    Do gotującej się masy wsypać płatki owsiane, mieszając gotować około 5 minut.
    Ciepłą masę przełożyć do aluminiowej foremki 18 X 6 cm.
    Przestudzone gotowe jest do krojenia.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (3)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

Maudie 18 lutego 2018 Jeśli w smaku przypomina irysy to coś dla mnie:)

1 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

Dolcevita-in-my-kitchen 18 lutego 2018 Jakie fajne batoniki, akurat dobre, gdy w domu nie ma nic slodkiego :-) Odpowiedzi: 1 ▼

1 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń