Do góry

Przekąski Przepis na:

bezglutenowy koktajl tropikalny

bezglutenowy koktajl tropikalny

Autor:

Przepisów i artykułów: 238 Ocena: 2559

Dodano:

Odsłon: 593

Tak się złożyło, że zaopatrzyłam się w kolosalną ilość owoców tropikalnych. Część postanowiłam zużyć na koktajl. Do koktajlu dorzuciłam bezglutenowe ciastka o smaku czekoladowym. Potrzebowaliśmy sycącej przekąski, bo nie było chwili na zrobienie czegoś bardziej konkretnego.

Składniki

  • 200 ml mleka kokosowego
  • 150 mleka sojowego
  • 2 banany /bardzo dojrzałe/
  • 1 mango
  • sok i skórka z limony
  • imbir
  • 2 łyżki wiórków kokosowych
  • szczypta świeżo startej gałki muszkatołowej
  • 2 garście bezglutenowych ciastek o smaku czekoladowym
  • kawałki kokosa kandyzowanego do dekoracji
1-2 os. 30 min łatwe tanie
Reklama
Reklama

Przygotowanie

  1. Banany wcześniej zamrażam.

    Mango obieram i kroję na mniejsze części. Banany wyjmuję z zamrażarki, obieram i kroję w grube plastry. Owoce umieszczam w mikserze. Zalewam mlekiem kokosowym i sojowym. Dodaję przyprawy, wiórki kokosowe i limonę. Miksuję dokładnie. Ciastka kruszę w moździerzu /kilka zostawiam do posypania na wierzchu/ i mieszam szpatułą z koktajlem.

    Ozdabiam ciastkami i kokosem.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń